Potrivit unui comunicat de presă semnat de către Adrian Grigoroiu, preşedinte al Sindicatului „Equitas” din cadrul Penitenciarului de Femei Târgşor, poliţiştii de penitenciare cer să fie emis un Ordin prin care aceştia pot beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor pe timpul desfăşurării cursurilor on-line.
„Vă solicităm să emiteți OMJ, în conformitate cu legislația aplicabilă, prin care polițiștii de penitenciare să poată beneficia, la cerere, de zile libere pentru supravegherea copiilor în cazul efectuării cursurilor în sistem ON-LINE. În cazul în care angajatorul nu aprobă cererea, părintele are dreptul la o majorare salarială suplimentară în cuantum de 75% din salariu de bază/ salariu de funcție/ solda funcție corespunzătoare unei zile lucrătoare.
La acest moment, polițiștii de penitenciare sunt „văduviţi” de acest drept, înregistrându-se restanțe salariale încă din luna septembrie 2021. Ministerul Justiției și Agenţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) joacă, în prezent, «ping-pong» cu drepturile angajaților (…)”, se menţionează în comunicatul emis de către Sindicatul Equitas.