V.Stoica

Dacă, anul trecut, Consiliul Județean Prahova a încheiat contracte de milioane de lei pentru studii de fezabilitate destinate unor șosele ocolitoare, la începutul acestui an se face loc SF-urilor pentru alte tipuri de posibile investiții.
Astfel, alte două studii de fezabilitate sunt în pregătire, la Consiliul Județean Prahova – unul destinat construirii unui complex sportiv și un altul pentru construirea unui bazin olimpic de înot, ambele aflate – pe hârtie – pe un teren din comuna Bărcănești. Lansate anul trecut, în luna octombrie, licitațiile pentru SF-urile respective s-au finalizat.
Primul contract a fost deja încheiat, pe 8 februarie, cu firma Zone Sport Tech.Ro din Corbeanca, la valoarea de 168.000 de lei fără TVA, pentru construirea bazinului de înot.
„Sportul are o contribuție substanțială la realizarea actului educațional, prin promovarea codului eticii sportive, care consemnează nu numai participarea la activitatea sportivă într-un mediu ecologic, dar și într-un climat moral care să îi deprindă pe participanți să aprecieze și să aplice principiile eticii. Strategia de dezvoltare durabilă a județului Prahova susține crearea de noi spații pentru desfășurarea evenimentelor sportive, recreere, evenimente culturale. Scopul principal al investiției este acela de a oferi acces la infrastructura sportivă la nivel de masă şi posibilitatea organizării unor competiții la niveluri cât mai ridicate, cu respectarea cerințelor solicitate de federațiile internaționale în domeniu. Prin punerea în funcțiune a acestui obiectiv de investiții se va asigura desfășurarea optimă a activităților sportive, a pregătirii echipelor sportive, a pregătirii echipelor de performanță, a echipelor reprezentative și totodată se va pune accentul pe dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin practicarea sportului. Prin investiția propusă se urmărește construcția unui bazin olimpic de înot”, este descrierea din SEAP a obiectivului de investiții.
Cel de-al doilea contract a avut o întârziere la semnare (în cazul construirii complexului sportiv câștigătorul procedurii fiind desemnată firma Intergroup Engineering, foarte cunoscută pentru contractele pe care le-a avut cu Primăria Ploiești), din cauza unei contestații depuse de al doilea ofertant din cadrul procedurii, plângere respinsă însă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.
În acest caz, se vrea construirea unui complex sportiv, în aceeași zonă din Bărcănești, pe un teren care îi aparține Consiliului Județean Prahova: „Complexul Sportiv este de 16.000 de locuri și reprezintă o necesitate devenită stringentă pentru municipiul Ploiești și localitățile învecinate, oraș aflat după populație în primele 10 orașe, oraș dinamic și cu cel mai mare potențial investițional, aflat la distanță mică de capitala țării, București. Destinația clădirii este cea de sală polivalentă, utilizarea preponderentă fiind cea pentru competiții sportive cu public. Clădirea se va preta însă și pentru alte tipuri de activități cu public larg, în special concerte, expoziții și târguri”.