Imediat după Sărbătorile Pascale, pentru galben-albaștri urmează un nou meci important, derbiul de promovare, programat astăzi, cu Universitatea, joc care se va disputa pe Cluj Arena, de la ora 19.00,
Va fi un program infernal pentru ”lupi”, Federația Română de Fotbal anunțând și programul etapelor cu numărul 7 și 8 din cadrul fazei play-off a eșalonului secund. Astfel, „lupii” vor reveni pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea de duminică, 1 mai, cu CSA Steaua București, singura formație în fața căreia au pierdut în acest play-off. Apoi, joi, 5 mai, este programat jocul cu AFC Hermannstadt, ce se va disputa la Mediaș, de la ora 20.00. Trei jocuri, așadar, într-un interval de nouă zile, serie la capătul căreia elevii lui Nicolae Constantin pot avea în buzunar biletele pentru Liga 1, chiar cu două runde înainte de încheierea campionatului. Matematic, în momentul de față, Petrolul mai are nevoie de 9 puncte pentru a-și asigura revenirea în elita fotbalului românesc.

Salarii din împrumut

Lupta pentru promovarea în primul eșalon a intrat pe ultima sută de metri, returul fazei play-off a Ligii 2 debutând odată cu remiza înregistrată în partida dintre Unirea Slobozia și AFC Hermannstadt (0-0). După acest rezultat, Petrolul păstrează o distanță importantă față de contracandidate, iar marți, cu un rezultat pozitiv pe terenul Universității Cluj (ora 19.00), poate face un pas hotărâtor către eșalonul de elită.
„Lupii” se pregătesc intens pentru meciul de la Cluj, fără să aibă vreo zi de pauză pe perioada Sărbătorilor Pascale. „Toată lumea este conștientă de importanța jocului și trebuie să fim, în continuare, extrem de concentrați. Personal, am făcut încă un efort financiar, astfel încât jucătorii au primit, ieri, un salariu și sunt liniștiți și din acest punct de vedere. Nu este prima oară când mă implic astfel, cu un împrumut către club, dar o fac fără regrete și cu convingerea că Petrolul trebuie să revină acolo unde îi este locul, în elita fotbalului românesc. Suntem foarte aproape să ne îndeplinim obiectivul și, cu unitate, cu liniște, cu contribuția tuturor, sunt sigur că vom trece cu bine linia de sosire și ne vom bucura pentru promovare chiar înainte de ultima etapă”, a precizat directorul sportiv al Petrolului, Claudiu Tudor.
În ceea ce privește accesul suporterilor ploieșteni pe „Cluj Arena”, tichetele destinate sectorului oaspeților vor costa 10 lei și vor putea fi procurate de la fața locului, casele de bilete special dedicate urmând să fie deschise cu două ore înainte de meci.

Un petrolist la Under 15

În această săptămână, selecționata României U15 va participa la “Torneo delle Nazioni”, desfășurat în Italia, Slovenia și Austria. Tricolorii vor disputa patru meciuri amicale.
Juniorii născuți în 2007, pregătiți de Victor Ene, au făcut deplasarea spre Italia, unde vor participa la Turneul Națiunilor. România face parte dintr-o grupă cu Cehia și Mexic.
“Torneo delle Nazioni”
GRUPA A: Chile, Anglia, Italia
GRUPA B: Belgia, Slovenia, SUA
GRUPA C: Mexic, Cehia, ROMÂNIA
GRUPA D: Austria, Norvegia, Portugalia

Programul meciurilor:

• 26.04.2022: Cehia U15 – ROMÂNIA U15, ora 18:00, Gorizia, Italia
• 27.04.2022: ROMÂNIA U15 – Mexic U15, ora 17:00, Vipolze, Slovenia
• 29.04.2022: ROMÂNIA U15 – Austria U15 / Norvegia U15 / Portugalia U15 (în funcție de meciurile din GRUPA D)
• 01.05.2022: ROMÂNIA U15 – (adversar în funcție de celelalte meciuri)
Lotul convocat pentru această acțiune cuprinde și un fotbalist ploieștean, petrolistul Mario Ioniță, mijlocaș.
Portari: George Ungureanu (FC Rapid 1923), Alexandru Maxim (FCSB)
Fundași: Diego Voion (LPS Iași), Florin Gașpăr (CSS Craiova), Narcis Ilaș (FC Botoșani), Ștefan Ioniță (Dinamo), Horia Grideanu (Kids Tâmpa Brașov), Alin Techereș (Universitatea Cluj), Leonard Saca (FC Barcelona), Valentin Medelean (Getafe)
Mijlocași: Răzvan Olaru (Politehnica Iași), Vlad Lambru (Universitatea Cluj), Mario Ioniță (ACS Petrolul 52), Mario Tout (Universitatea Cluj), Denis Crișan (Espanyol)
Atacanți: Robert Petculescu (Progresul Spartac), Denis Niculiță-Mocanu (Victoria Delta Tulcea), Alexandru Stoian (Academica Clinceni), Ianis Pîrvu (Campionii FC Argeș), Vlad Oargă (Viitorul Cluj)