Pauza competiţională de trei săptămâni nu i-a scos din ritm pe băieţii pregătiţi de Mihai Popa, CSM Petrolul Ploieşti reuşind să câştige cu 73-62 (19-16, 11-15, 26-9, 17-22) pe terenul celor de la FC Argeş şi să ducă, astfel, la 4 seria victoriilor consecutive obţinute în Liga Naţională!
A fost momentul revanşei după acel 58-96 consemnat în Sala „Olimpia” la începutul lunii octombrie, într-un meci de „cupă” care conta doar pentru piteşteni, meciul având miza calificării în play-off. CSM Petrolul Ploieşti a arătat un baschet curat în marea majoritate a timpului şi a înscris mult mai multe coşuri uşoare venite după scheme bine duse la capăt decât adversara.
Meciul a început bine pentru noi din punct de vedere al scorului, pentru că am condus aproape permanent până la pauză, nu însă şi în ceea ce priveşte problemele cu faulturile, doi dintre oamenii mari, Brkic şi B. Popa, intrând la pauză cu 3, respectiv 4 greşeli personale! Milin şi Aughburns au venit însă bine de pe bancă, apoi, în sfertul al 3-lea, a fost spectacol oferit de ploieşteni, care au marcat aproape la fiecare acţiune, iar defensiv au fost aproape de perfecţiune, blocându-le adversarilor drumul spre coş timp de aproape 6 minute.
Ultima secvenţă a meciului s-a jucat cu ochii pe ceas, cu atacuri lungi şi preocuparea de a nu le oferi piteştenilor şansa de a reveni în meci, iar experienţa unor jucători precum Popa Calotă, Brkic, Milian, Mitchell sau Funderburk – ulti­mii doi cu două coşuri consecutive de la distanţă marcate spre final, când gazdele încă mai sperau să întoarcă rezultatul – a contat enorm în obţinerea unei victorii extrem de importante în lupta pentru play-off.
Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat: Milin (14 puncte), O. Popa Calotă (13 p, 1×3, 7 pd), Brkic (13 p, 10 rec), K. Mitchell (11, 3×3), K. Funderburk (8, 2×3), Misters (8, 2×3), Aughburns (4), B. Popa (2), Chiţu, A. Ene, C. Dinu şi G. Angelian!
Cu un bilanţ de 4 victorii şi două înfrângeri, suferite tocmai în faţa primelor două clasate, „U”-BT Cluj-Napoca şi Rapid, echipa noastră ocupă locul al 3-lea în Conferinţa A a Ligii Naţionale, iar în etapa a 7-a va juca, sâmbătă, 26 noiembrie, în Sala Sporturilor Olimpia, cu SCMU Craiova, un nou meci extrem de important și interesant.

Juniorii ­defilează
Echipa de baschet ”europea­nă” a CSM-ului ploieștean, forma­ţia U14, a participat la cel de-al doilea turneu al fazei secunde a campionatului, susţinând la Târgu Jiu ultimele două meciuri din cadrul turului Grupei D, cu ACS Wild Cats Baia Mare şi ACSB Şoimii Albi Bucureşti. Prima partidă, cu formaţia din Baia Mare, care avea, şi ea, trei victorii după primul turneu, era pe hârtie un derbi al grupei, însă elevii lui Ionuţ Ivan s-au impus, cum era de aşteptat, la scor: 73-20. Apoi, în cea de-a doua confruntare de la Târgu Jiu, campionii s-au impus cu 109-19 în disputa cu ACSB Şoimii Albi Bucureşti!
Lotul de jucători folosit de Ionuţ Ivan şi Cristi Trandafir la acest turneu a fost următorul: Vlad Borcan, David Iordăchescu, Roberto Săndulescu, Ciprian Coniac, Teodor Mihalea, Tudor Mihalea, Alexandru Petre, Andrei Marcu, Ştefan Dobre, David Ilie, Darius Coman, Rareş Tudorie, Filip Barbu şi Richard Enache. Turneele în care se vor desfăşura meciurile retur sunt programate pe 10-11 decembrie şi 17-18 decembrie 2022.
În această fază a 2-a a campionatului s-au alcătuit 6 serii a câte 6 formaţii, iar primele 4 clasate se vor cali­fica în faza a 3-a, Semifinală (turnee pe 28-29 ianuarie 2023 şi 11-12 februarie 2023).