Pentru Sărbătorile de Iarnă, Direcţia Silvică Prahova urmează să scoată la vânzare, în cursul acestei săptămâni, aproximativ 1700 de pomi de iarnă, din speciile brad şi molid, aceştia având înălţimile cuprinse între 1 şi 10 metri.
Potrivit datelor furnizate de către Geor­ge Vasile, inginer în cadrul Direcţiei Silvice Prahova, majoritatea pomilor scoşi la vânzare pentru Sărbători sunt produşi în pepinierele proprii ale instituţiei, în culturi specializate în acest tip de pomi. Aceştia au beneficiat, de-a lungul timpului, de lucrări speciale de îngrijire –ciupirea mugurilor laterali, precum şi alte lucrări specifice – în urma cărora au dobândit un port deosebit.
În ceea ce priveşte preţurile, acestea variază în funcţie de specie şi înălţime. De exemplu, costul unui molid porneşte de la 35 de lei, fără TVA, ajungând la 120 de lei ( tot fără TVA), în funcţie de înălţimea acestuia.
La brad, preţurile sunt cuprinse între 50 de lei, putând ajunge la 150-200 de lei, diferenţiat în funcţie de înălţime şi port.  Pomii se livrează din pepinierele aparţinând Direcţiei Silvice Prahova, aflate atât pe raza Ocoalelor Silvice Sinaia, Doftana, Câmpina, cât şi de la Pepiniera Beizadele.
De menţionat este şi faptul că Direcţia Silvică Prahova pune la dispoziţia doritorilor şi o varietate de brad mult mai frumoasă din punctul de vedere al portului şi al culorii, respectiv bradul Nordmand sau de Caucaz (Abies nordmanniana), acesta având avantajul portului piramidal, compact, cu ace de culoare mai închisă, prezentând benzile de stomate de pe spate argintii. Totodată, merită subliniat şi faptul că este un răşinos de o mare valoare peisagistică. Poate fi achiziţionat de la pepinierele Direcţiei Silvice Prahova de pe raza Ocoalelor Silvice Câmpina, Doftana, Sinaia şi Măneciu şi Ploieşti. Preţul unui astfel de brad, cu înălţimea cuprinsă între 1,5 şi 2 metri, este de 100 de lei (fără TVA).
O altă varietate- tot cu valoare peisagistică ridicată – este şi bradul argintiu sau bradul alb (Abies concolor), cu ace lungi, de culoare verde deschis. Acesta poate fi achiziţionat de la Ocoalele Silvice Măneciu şi Doftana, cu balot de pământ, la preţul mediu de 150 de lei (fără TVA).
Tot inginerul George Vasile ne-a mai precizat faptul că, având în vedere valoarea peisagistică a ultimelor două exemplare menţionate, respectiv Abies nordmanniana şi Abies concolor, s-a luat hotărârea livrării acestora cu baloţi de pământ, astfel încât exemplarele achiziţionate să poată fi folosite şi după Sărbatori, în amenajarea curţilor şi grădinilor.