Ei au ales să salveze vieţi. Au avut, probabil, şi alte opţiuni. Dar au preferat să rămână în anonimat. Nu de alta, dar despre cei 179 de voluntari SMURD de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” mai rar se aminteşte în ziar, prea puţin sau deloc apar la televizor.
„Fie că sunt prezenți la intervenții alături de pompieri, fie că se implică în activitățile specifice organizate pentru a-i învăța pe ceilalți cum să acționeze atunci când sunt puși în situația de a interveni pentru ajutorarea celor din jur, sunt mereu activi, plini de energie, implicați și dedicați. Cei mai mulți dintre ei sunt tineri, elevi, care au toată viața înainte și visează să pună bazele unei cariere, dar există printre ei și persoane care îşi dedică viața pe mai multe fronturi: loc de muncă, familie, activitate de voluntariat», se precizează într-un comunicat al ISU Prahova.
Cu ce ocazie? Fiindcă a fost şi ziua lor pe 5 decembrie – Ziua Internaţională a Voluntariatului.
De ce amintim abia azi despre ei? Pentru că «sunt puşi în situaţia de a interveni pentru ajutorarea celor din jur» nu doar o dată pe an, ci aproape în fiecare zi.
Şi, fiindcă, nu degeaba, în comunicatul de presă semnat slt. Liviu Pipelea, purtător de cuvânt al ISU Prahova, scrie: „Vă mulțumim pentru implicarea în toate activitățile inspectoratului și pentru faptul că mereu răspundeți «prezent» atunci când este nevoie!“.
(Foto: ISU Prahova)