Deputatul PSD de Prahova Bogdan Toader consideră total inacceptabilă propunerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de a deconta un singur serviciu sau tratament medical pe zi pentru un pacient, așa cum apare în referatul Casei pentru aprobarea noului Contract-Cadru.
”Restrângerea accesului la servicii de sănătate al persoanelor asigurate este total inacceptabilă, iar Partidul Social Democrat respinge categoric această propunere a CNAS. Printr-o asemenea măsură ar fi afectată fără discuție calitatea actului medical, iar pacienții care au nevoie de proceduri sau tratamente specifice pentru afecțiunile lor medicale trebuie să aibă acces neîngrădit la serviciile medicale”, a declarat deputatul social-democrat Bogdan Toader.
”O propunere de acest gen i-ar pune pe pacienți în situația de a pierde din timpul atât de prețios atunci când vorbim despre boli grave, unde ar fi nevoie în aceeași zi și de tratamente specifice, dar și de examene radiologice, RMN sau altele de acest tip. Iar restrângerea la un singur serviciu medical decontat pentru un cod numeric personal pe zi ar pune în mare dificultate multe dintre persoanele care necesită investigații medicale amănunțite, care nu se rezumă la un singur serviciu”, afirmă parlamentarul de Prahova.
De altfel, Partidul Social Democrat a atacat această propunere, prin intermediul unui comunicat de presă, în care se arată și că este o încălcare a dreptului la sănătate al pacienților, care ar fi puși pe drumuri, în mod repetat și nejustificat, pentru a beneficia de serviciile medicale la care au dreptul prin lege.
”PSD va solicita o analiză asupra acestor prevederi în cadrul Coaliției de guvernare și se va opune oricăror dispoziții care limitează accesul la sănătate al cetățenilor asigurați. PSD sprijină categoric poziția ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, de a susține cu fermitate accesul neîngrădit al pacienților la asistența medicală ambulatorie”, se precizează în comunicatul emis de Biroul de presă al PSD.