V. Stoica

Comunitatea locală din Balta Doamnei s-a unit pentru a veni în ajutorul unui bătrân rămas fără casă, în toiul iernii, după ce flăcările au mistuit tot ce agonisise într-o viață de om. Dumitru Ioniță, un pensionar din satul Curcubeu, trăiește o adevărată dramă, în urma incendiului care i-a cuprins căsuța în care își trăia bătrânețea în singurătate, după ce soția a decedat, în urmă cu un an.
La 67 de ani, a rămas fără nimic. Nici acoperiș deasupra capului nu mai are, după incendiul care a izbucnit în ziua de 1 Decembrie 2022. Din casă au mai rămas doar niște ziduri înnegrite de fum și de flăcări. Totul a ars.
Oamenii din zonă vor să-l ajute pe bietul om să-și refacă măcar o parte din căsuță și, astfel, fac apel la toți cei cu suflet mare să îi vină în ajutor consăteanului lor. Cu orice: materiale de construcții, bani, aparatură, chiar și mână de lucru.
O variantă, mult mai rapidă, ar fi să se strângă bani pentru a cumpăra un container, care să fie amenajat astfel încât bătrânul să treacă cu bine peste iarnă. Ionuț Păvălache, consăteanul care i-a oferit găzduire bărbatului și care a trecut, el însuși, printr-o dramă similară în urmă cu câțiva ani, spune că, la finalul acestei săptămâni, vor face tot posibilul să strângă bani, din casă în casă.

Însă cea mai mare dorință a lor este dacă ar găsi o societate de construcții care să-i ajute cu un preț bun la un container de 6 X 2,4 metri, care să poată fi transformat într-un cămin provizoriu pentru nea Dumitru. Deja mână de lucru s-a găsit. Un alt locuitor din comună s-a oferit să lucreze gratis pentru a ridica o nouă casă. Și Primăria Balta Doamnei caută soluții pentru a găsi o sumă de bani cu care să vină în ajutorul omului rămas fără acoperiș deasupra capului.
Însă, fiecare dintre noi, din puținul său, poate să facă un gest mare, chiar înaintea Sărbătorii Nașterii Domnului. Să ajutăm un om care își plânge singurătatea, acum și departe de căsuța sa, din care au mai rămas doar zidurile exterioare și care nu mai poate fi locuită.
Cei care pot și vor să îi vină în ajutor bătrânului și să se alăture comunității din Balta Doamnei pot suna pentru detalii la Ionuț Păvălache, tel. 0721/048.439.