Prepararea cafelei la prima oră a dimineții este un obicei pe care mulți dintre noi îl avem în întreaga lume, ne ajută să ne reîncărcăm energia și oferă diferite beneficii organismului, este stimulantă, însă, chiar și așa, mulți experți consideră ca nu este indicat să o bempe stomacul gol deoarece l-ar putea irita, provoca indigestie si disconfort celor care au ulcere si arsuri la stomac, potrivit doctorulzilei.ro.
Un medic celebru este cel care trage semnalul de alarmă -dr. Karan Raj, chirurg al Serviciului Național de Sănătate și celebritate virală TikTok, cunoscut pentru că a împărtășit înțelepciunea medicală platformei :„Nu beți cafeaua dimineața, imediat cum vă treziți”. Acesta susține că organismul trebuie lăsat să se trezească și să își intre în ritm, în mod natural.
Medicul sugerează că este indicat să păstrăm cafeaua pentru mai târziu, mai exact a doua parte a zilei. „Păstrați cafeaua până în a doua parte a zilei, când nivelul cortizolului și nivelul de energie scad, astfel încât să beneficiați de cofeină atunci când aveți cea mai mare nevoie”, a spus acesta.
Cu toate acestea, mulți dintre următorii medicului au comentat, spunând că nu își pot închipui cum și-ar putea începe ziua fără cafea, scrie mirror.co.uk.