G. Marin

Activ Prahova Ploiești a avut o deplasare dificilă la Constanța, dar pe care, din fericire, a încheiat-o cu bine. Victoria o menține în cursa pentru calificarea în barajul pentru promovare în Liga Florilor, dar mai sunt necesare eforturi pentru clasarea, în seria A, pe o poziție finală care să ofere un culoar mai abordabil în turneul final, pentru a întâlni într-o fază cât mai întârziată pe Corona Brașov sau Deva, considerate mai favorite la promovare.
Meciul de la Constanța nu a fost chiar simplu de gestionat, scorul alternând deseori, mai ales în prima parte. După pauză, „bufnițele” au intrat hotărâte, luând un avans de cinci goluri, 19-14 (min. 35) dar au fost egalate la 20 (min. 45). Abia în ultimele zece minute s-a produs desprinderea definitivă.
În urma acestui rezultat, Activ prahova își păstrează locul secund în clasament. În următoarea etapă, Activ va primi vizita Unirii Slobozia, egala în puncte a „bufnițelor”, dar care are un golaveraj inferior.
Neptun Constanța – Activ Prahova Ploiești 25-30
Activ Prahova: Maria Dumitriu, Ioana Paraschiv, Diana Diaconu – Cristina Nica 3 goluri, Ada Arvatu 3, Larisa Tamaș 3, Patricia Vizitiu, Mara Arvatu 6 (1 din „7 metri”), Gabriela Moldoveanu 2, Florina Popescu 5 (2), Anamaria Dumitrașcu 2, Anna Ivanenko, Zsofia Csavar 3, Daria Grădișteanu, Diana Andrița 1, Cătălina Sava 2.