Donald Trump a pledat marţi nevinovat de falsificarea unor documente contabile, în faţa unui tribunal din New York, într-o audiere istorică ce a stârnit pasiuni în America şi a pregătit terenul pentru un proces care va avea loc în mai puţin de un an, când Statele Unite vor intra în febra alegerilor prezidenţiale din 2024, relatează AFP, preluată de Hotnews. El a ieşit marţi din instanţă liber, fără niciun control judiciar, și nu a dorit să facă vreo declarație plecând către reședința sa din Florida.
Potrivit jurnaliștilor prezenți la faza locului, Donald Trump a părut foarte supărat și frustrat pe toată durata procesului de acuzare. „În instanță, vocea lui Trump a fost măsurată. A intrat încet, scrutând reporterii din sala de judecată. S-a uitat la judecător atunci când vorbea”, au transmis jurnaliștii CNN.
Trump a avut târziu de tot prima reacție printr-o postare pe rețeaua sa de socializare, Truth. „Audierea a fost șocantă pentru mulți în sensul că nu au avut nicio „surpriză” și, prin urmare, niciun caz. Practic, toți experții în drept au spus că nu există niciun caz aici. Nu s-a făcut nimic ilegal!” , se arată în postarea lui Trump.
Următoarea dată de audiere în persoană în cazul fostului președinte Donald Trump este stabilită, deocamdată, pentru 4 decembrie la New York.
Fostul preşedinte în vârstă de 76 de ani va încerca fără îndoială să evite calvarul unui proces în ianuarie 2024, cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale la care candidează.