Pugilistul David Ilie se află în fața celui mai important examen din viața sportivă, până acum! Sportivul legitimat la CSM Ploiești este angrenat la lotul național de tineret al României. Ilie se pregătește împreună cu ceilalți boxeri tricolori pentru Campionatul European de Tineret care se va disputa, în perioada 22-31 aprilie, în Armenia. Stagiul de pregătire are loc la București, sub îndrumarea antrenorilor Dorel Simion și Doru Neamțu.
David trăiește în Suedia și a fost remarcat de staff-ul tricolor la Brăila, acolo unde a cucerit primul său titlu: Cupa României la categoria ,,71 kg”. Înainte de a veni la lot, boxerul de 18 ani și-a făcut încălzirea tocmai în Finlanda, unde s-a remarcat iarăși prin câștigarea unui nou titlu la categoria sa de luptă. Alți doi colegi de-ai săi de la CSM Ploiești sunt implicați în alte acțiuni la nivel european. Cosmin Bănică, categoria ,,54 kg”, și Daniel Gherghe, categoria ,,67 kg”, sunt plecați cu un alt lot național, condus de ploieșteanul Bogdan Dobrescu, în Italia, la Roma, acolo unde se dispută o gală amicală internațională.
Și cele mai bune pugiliste de la clubul municipal sunt prezente la lotul national de junioare. Ștefania Țăndărescu(48 kg) și Beatrice Căldărariu(52 kg) se antrenează la Complexul Sportiv ,,Lia Manoliu”, din Capitală, unde urmează un stagiu de pregătire care se va încheia cu mai multe meciuri de verificare. Tot la nivelul boxului feminine, maestrul emerit Titi Tudor ne-a dezvăluit că , probabil, Cupa României la box feminin se va desfășura, luna viitoare, la Ploiești.