Violeta Stoica

Primarul comunei Tomșani, Mihai Florin Pelin, care a muncit cot la cot cu localnicii pentru a ajuta o familie rămasă fără casă, a anunțat, vineri, 7 aprilie, că noua locuință a fost finalizată. Mai mult decât atât, a și fost mobilată și utilată cu tot ce este necesar traiului zilnic. ”O zi unică pentru familia Jalbă! Atunci când oamenii își arată bunătatea se întâmplă minuni! Încă o dată avem dovada că Dumnezeu lucrează prin oameni. La sfârșitul anului trecut, casa familiei Jalbă Stelian a fost mistuită de un incendiu violent în care, din păcate, s-a pierdut o viață. După 4 luni de muncă, locuința a fost reconstruită. Mulțumesc din suflet tuturor celor care s-au implicat să strângă bani, celor care au ajutat cu forță de muncă și celor care au donat materiale de construcții sau bani. Am dovedit că suntem o comunitate unită și cu suflet mare pentru cei aflați în necaz! Mulțumim doamnei viceprimar Adam Elena, băieților care au format plugul mare organizați de Nae Pelin (care au oferit toată suma strânsă de sărbători), Magazin Pelin Gheorghe, Magazin Marin Constantin, Magazin Banu Maria, Magazin Dumitru George, Protoeriei Urlați, Parohiei Magula și Loloiasca, Bisericii Evanghelice, Bisericii Adventiste, Detașamentului de pompieri Mizil, CAR Mizil, Școlii Gimnaziale Prof. Dinu Mihail-Dan Tomșani, Asociației suflet pentru suflet Tomșani, băieților care și-au pus la dispoziție mașinile personale – Ionuț Mandache, David Alexandru și Dumitru Viorel și tuturor celor care au ajutat cu forță de muncă. Vă rog să mă iertați dacă am omis pe cineva. Mulțumesc încă o dată pentru ajutorul dat acestei familii, iar Dumnezeu să vă întoarcă înzecit binele făcut. Vă doresc ca Sărbătorile Pascale să aducă liniște în casa dvs, bucurii, sănătate și multe împliniri”.
Tragedia care a lovit familia Jalbă, înaintea Sărbătorilor de Iarnă de anul trecut, a scos din nou la iveală omenia și unitatea unei comunități. Familia Jalbă, din satul Magula, a trecut, de fapt, printr-o dublă suferință, în ziua de 15 decembrie 2022, când flăcările i-au mistuit casa și au luat o viață – o tânără de 30 de ani, care și-a dat ultima suflare în locuința cuprinsă de flăcări.

Atunci, în dimineața acelei zile, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea incendiului produs la locuința familiei din Magula, însă, când pompierii au ajuns la locul intervenției, au fost informați că în imobil se afla o tânără în vârstă de 30 de ani, imobilizată la pat, care a fost surprinsă de vâlvătaie și nu a reușit să mai iasă din casă. Din nefericire, tânăra nu a putut fi salvată, în holul locuinței fiind găsit și trupul carbonizat al unui cățel.

Comunitatea din care face parte această familie s-a mobilizat și a început reconstrucția casei, printre oamenii cu suflet mare aflându-se și pompierul Cătălin Dumitru, din cadrul Detașamentului de Pompieri Mizil, care a participat la stingerea incendiului și care, ulterior, în timpul său liber, a muncit alături de alte persoane din localitate pentru construirea noii locuințe.