Agenţii Serviciului Rutier din cadrul Polițiilor Ploiești, Câmpina, Boldești-Scăeni şi Vălenii de Munte au acționat, în ziua de 11 aprilie, în principalele zone cu risc rutier, pentru verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau care conduc sub influența alcoolului, precum și pentru prevenirea și combaterea abaterilor săvârșite de pietoni și de conducătorii de biciclete/trotinete.
Potrivit reprezentaţilor IPJ Prahova, „în cadrul acțiunilor desfășurate pe raza de competență a structurilor mai sus menționate au fost oprite, pentru control, în trafic peste 400 de autovehicule. În acest context, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului au fost efectuate 180 de testări cu aparatele etilotest.
În urma activităţilor, au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pietonilor indisciplinați și 12 bicicliștilor pentru diferite abateri săvârșite, patru dintre aceștia fiind depistați cu alcoolemii de 0.79, 0.45, 0.11, 0.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Valoarea tuturor sancțiunilor este de peste 46.000 de lei.
Totodată, şapte conducători auto au rămas fără permis de conducere, patru dintre aceștia pentru nerespectarea regimului legal de viteză”.