În Prahova – descinderi la persoane bănuite de trafic de droguri

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, de la începutul lunii şi până în data de 15 aprilie, angajaţii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 74 de acţiuni operative pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic şi consum ilicit de droguri, trafic de persoane şi spălare de bani.
În urma acţiunilor mai sus menţionate, au fost indisponibilizate 8.505 grame de fragmente vegetale, 1.032 de grame de cocaină, 289 de comprimate diverse, 48 de timbre LSD, 29.810 grame de canabis, 210 grame de hașiș, 250 de grame de amfetamină, 1.148 de grame de alte substanțe psihoactive, 32 de cântare de precizie și 52 de grindere.
Nici Prahova nu a fost ocolită de descinderile oamenilor legii!
În acest context, reamintim că, în data de 11 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 10 percheziții domiciliare în județ, pentru documentarea unei cauze penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc (canabis și cocaină). 35 de mandate de aducere fiind puse în aplicare.
Concret, după cum se preciza la data respectivă într-un comunicat al IPJ Prahova, „începând cu luna noiembrie a anului 2022, un grup infracțional, format din 6 tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 25 de ani, s-ar fi aprovizionat cu cantități de droguri de la diverși dealeri din municipiul București, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat către consumatori din județul Prahova.
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate aproximativ 35 de grame de materie vegetală cu aspect și miros specific plantei canabis, un gram de substanță pulverulentă cu aspect specific cocainei, 14 grindere, 6 telefoane mobile, două cântare, 1.845 de lei, dar și bunuri folosite la ambalarea, depozitarea, porționarea și consumul drogurilor.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, la acţiuni participând şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile «Matei Basarab» Ploiești.