V.S.

Un incident minor apărut între doi bărbați din comuna prahoveană Bărcănești, în luna octombrie 2021, se putea sfârși tragic pe o stradă din satul Ghighiu, la doi pași de mănăstirea cu același nume.
Un simplu reproș adresat unui consătean, în legătură cu viteza cu care acesta conducea autoturismul, l-ar fi putut costa viața pe un bărbat din Bărcănești, care a scăpat după ce vitezomanul l-a înjunghiat de patru ori în gât și în torace, cu un briceag, după ce, anterior, își adresaseră reciproc mai multe cuvinte grele și se luaseră la bătaie cu pumnii, în plină stradă.
Recent, Curtea de Apel Ploiești a menținut decizia Tribunalului Prahova prin care inculpatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor, fiind obligat și la plata de despăgubiri atât victimei (25.000 de lei), cât și Spitalului Județean de Urgență Ploiești (14.300 de lei) și Ambulanței Prahova (467 de lei).
”Curtea are în vedere că fapta comisă de apelant în prezenta cauză are un grad de pericol social foarte ridicat, prin prisma modalității de comitere, respectiv în loc public, fiind înarmat cu un briceag (pe care l-a luat asupra sa știind că urma să se întâlnească cu victima), lovind victima cu lama briceagului de mai multe ori, în zone vitale, sens în care nu se impune reducerea pedepsei”, se arată în motivarea scrisă a magistraților de la instanța Curții de Apel Ploiești.
Din pedeapsa de cinci ani închisoare pentru tentativă de omor se va deduce perioada deja petrecută de autorul faptei în spatele gratiilor, în Penitenciarul Mărgineni, respectiv din octombrie 2021 și până în prezent.