Vremea va fi caldă în mare parte din țară în următoarele zile, când vor fi temperaturi și de peste 30 de grade, iar din 14-15 septembrie temperaturile vor începe să scadă și vor fi ploi, conform meteorologilor.
Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo valabilă până pe 24 septembrie, potrivit Hotnews.
În Muntenia, până pe 14 septembrie, vremea va fi călduroasă în aproape toată regiunea, cu o medie a valorilor termice diurne de 30 – 32 de grade. Scăderea treptată şi uşoară prognozată ulterior va însemna o medie a maximelor de 26 – 27 de grade în ziua de 16 septembrie, iar în restul intervalului de anticipaţie vremea va continua să fie caldă, cu valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va oscila între 12 şi 16 grade, cele mai calde nopţi urmând a se înregistra în perioada 14 – 16 septembrie. Probabilitate pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 15 – 17 septembrie.
La munte, în următoarele două săptămâni, valorile termice atât cele diurne, cât şi cele nocturne se vor menţine peste normalul climatologic specific acestei perioade. Media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi cuprinsă între 15 şi 20 de grade, cele mai calde zile urmând a fi pe 12 şi 13 septembrie. Uşoare variaţii vor fi şi în regimul temperaturilor minime, cu valori între 8 şi 12 grade. Sunt prognozate ploi în perioada 14 – 17 septembrie, iar cu o probabilitate în uşoară creştere şi după 21 septembrie.