F.T.

În urma perchezţiilor domiciliare efectuate marţi, 12 septembrie a.c., de către polițiștii Serviciului de Ordine Publică Prahova, au fost găsite mai multe mijloace de probă, acestea urmând a fi anexate la dosarul penal ce are ca obiect comiterea infracţiunii de «furt calificat în formă continuată», potrivit unei informări a IPJ Prahova.
Totodată, în urma probatoriului administrat, poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, pe doi bărbați, cu vârstele de 54 și, respectiv, 56 de ani, urmând ca aceştia să fie prezentați unității de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive. Reamintim că, în dimineaţa zilei de marţi, angajaţi ai poliţiei prahovene au pus în executare cinci mandate de percheziţie – două în Prahova şi trei în Dâmboviţa- pentru documentarea unei cauze penale în care se efectuează cercetări pentru comiterea săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
Motivul descinderilor a fost explicat într-un comunicat de presă astfel: „Din cercetări a reieșit că, în perioada 6 – 29 august 2023, persoanele bănuite ar fi sustras, în mod repetat, din incinta unei societăți comerciale, 1.136 de kilograme de granule metalice tip catalizator. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 68.000 de euro , trei persoane urmând să fie conduse la sediul poliţiei pentru a fi audiate”.