Naționala U19 a României, pregătită de Adrian Dulcea, a încheiat, cu succes, jocurile din prima fază a calificărilor la EURO 2024.
Tricolorii au făcut parte dintr-o grupă alături de Finlanda, San Marino și Cehia, aceasta din urmă fiind gazda mini-turneului de calificare.
În ultimul meci al grupei, România U19 a remizat cu Cehia, scor 1-1, într-un meci în care a evoluat, în ultimele 20 de minute, cu un om în minus. Andrei Florea a fost eliminat după ce a încasat al doilea cartonaș galben în minutul 71.
După ce gazdele au deschis scorul rapid, în minutul 8, prin Krulich, juniorii noștri au reușit să egaleze după pauză, prin golul lui Rareș Pop din minutul 47. Rezultatul i-a menținut pe tricolori pe locul secund în grupă, care le asigură prezența în următoarea fază a calificărilor, Turul de Elită, programat în primăvara anului viitor.
Cei doi jucători ai Petrolului, convocați la acest turneu- Mihnea Rădulescu și Iustin Răducan- s-au calificat astfel în următorul tur preliminar al campaniei de calificare la Campionatul European U19, turneu final care se va desfășura în Irlanda de Nord (până la care tricolorii ”U19” mai au de trecut un turneu semifinal). România nu a pierdut niciun meci și a obținut 5 puncte în grupă, atât Mihnea, cât și Iustin având marcat câte un gol în aceste meciuri! Iustin Răducan și Mihnea Rădulescu au contribuit la victoria României U19, scor 7-0 contra reprezentativei similare din San Marino , cu câte o reușită fiecare.
În lotul lui Adrian Dulcea s-a mai aflat un ploieștean, Victor Stancovici, legitimat acum la Unirea Dej, acesta fiind ”decarul” Naționalei la această acțiune.

Rezultatele din grupă
Finlanda – România 0-0, Cehia – San Marino 4-0 (11 octombrie);
România – San Marino 7-0, Cehia – Finlanda 1-0 (14 octombrie);
San Marino – Finlanda 0-8, Cehia – România 1-1.

Clasamentul grupei:
Loc ECHIPĂ M V E Î G P
1. Cehia 3 2 1 0 6-1 7
2. ROMÂNIA 3 1 2 0 8-1 5
3. Finlanda 3 1 1 1 8-1 4
4. San Marino 3 0 0 3 0-19 0