Având în vedere că multe formații din Superliga au ales să se pregătească în Turcia, în regiunea Antalya, antrenorii din staff-ul selecționerului primei reprezentative, Ionel Gane, Florin Constantinovici, Alexandru Radu și Leo Toader, au fost prezenți acolo pentru a urmări pregătirea jucătorilor români aflați în vizorul echipei naționale. Pe lângă prezența la antrenamente și la meciurile de pregătire ale echipelor noastre, aceștia au fost și la jucătorii români care activează în Turcia și sunt în circuitul echipei naționale: Olimpiu Moruțan, Alex Cicâldău, Florin Niță și Denis Drăguș.

Aceștia au asistat și la meciurile amicale ale Petrolului, având de asemenea discuții cu antrenorul Florin Pârvu. În Antalya, pe perioada pregătirilor echipelor românești, au fost și ­selecționerul Daniel Pancu și ­antrenorul secund de la U21, Răzvan Rotaru.
De asemenea, în Turcia au mai fost prezenți selecționerii reprezentativelor U19 și U17, Adrian Dulcea, respectiv Nicolae Roșca. Ambele naționale sunt calificate la Turul de Elită, ultimul pas înainte de Campionatul European. Aceștia au mers în cantonamentele formațiilor FCSB, Rapid, Universitatea Craiova și ­Petrolul, echipe ce au avut în pregătire tineri fotbaliști, eligibili pentru cele două selecționate. Petroliștii Iustin Răducanu, Mihnea Rădulescu- la ­selecționata 2005, Musi și Denis ­Radu – la tineret, dar și Țicu, Hanca sau Huja se află printre fotbaliștii «interesanți» pentru a fi urmăriți în perspectiva selecției la loturile reprezentative.