V. S.

Consilierii județeni au aprobat, ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare, participarea Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” Ploiești alături de Biblioteca Metropolitană București și de alte biblioteci și unități administrative din țară la depunerea și implementarea Proiectului „Finanțarea bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale”, finanțat în cadrul PNRR, Pilonul II Componenta 7 – Transformare digitală, Investiția I17 – „Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale”.
Prin acest program, potrivit hotărârii adoptate ieri, vor fi acordate granturi pe baza unei solicitări de finanțare pentru modernizări și extinderi de spații de biblioteci, achiziționarea de calculatoare/tablete și echipamente de instruire, dotare maker-space-uri și biblioteci de obiecte, instruirea membrilor comunităților. ”Prin adresa nr. 92/25.01.2024, înregistrată la Consiliul Județean Prahova cu nr. 2383/25.01.2024, Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” Ploiești a solicitat aprobarea participării acesteia ca partener în consorțiul/parteneriatul format de Municipiul București/Biblioteca Metropolitană
București pentru depunerea și implementarea unui proiect în cadrul Apelului 2 PNRR – INVESTIȚIA I17. Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale – COMPONENTA 7. Transformarea digitală. Conform Ghidului solicitantului privind „Finanțarea bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale” din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul II, Componenta 7 – Transformare digitală, Investiția I17.Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, solicitanți eligibili sunt și Bibliotecile municipale/orășenești/rurale (în calitate de lider sau parteneriate între ele) cu acordul sau în parteneriat cu autoritățile publice locale pentru bibliotecile de pe raza unității administrativ-teritoriale și/sau organizații nonguvernamentale (ONG). Calendarul apelului prevede ca termen limită de depunere a proiectelor data de 31 ianuarie 2024 astfel că este necesar aprobarea în regim de urgență a unei hotarâri privind participarea Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” Ploiești la proiectul „Finanțarea bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.