Cea dintâi înfrângere oficială din 2024, pentru echipa noastră, s-a consemnat în fața CFR-ului, după un meci „special”, așa cum au fost toate cel disputate împotriva clujenilor de la revenirea pe prima scenă. Irobiso (23) a punctat din nou în Superliga, dar golul său n-a fost suficient nici măcar pentru obținerea unui remize, pentru că ardelenii au întors scorul în partea a doua, Keita (52) și Deac (90+4), ultimul după o fază mai mult decât controversată, stabilind destinația celor trei puncte.

A fost, probabil, una dintre cele mai bune prestații ale trupei lui Florin Pîrvu în acest sezon, dar ce folos! CFR-ul a câștigat din nou, așa cum a tot făcut-o în duelurile directe din ultimele două stagiuni, cu multă, multă șansă și cu multe, multe controverse născute în jurul deciziilor de arbitraj.
Petrolul a jucat, cum spuneam, aproape fără greșeală. IROBISO (23) a regăsit gustul golului în fotbalul românesc, atunci când, după un „assist” al lui Seto, l-a păcălit pe Ilie și, rămas singur cu Sava, a trimis sigur la colțul lung: 1-0!
CFR-ul a egalat imediat după pauză, cu un șut spectaculos al lui Keita (52), de la 20 de metri, bară-gol, dar și cu ajutorul involuntar al lui Radu Petrescu, pentru că arbitrul central l-a blocat, practic, pe Seto să iasă în întâmpinarea jucătorului clujenilor (!), după care a urmat un adevărat festival al ratărilor uriașe ale petroliștilor. Musi (73) a tras din 7 metri, dar Sava a avut un reflex incredibil și a deturnat în corner, apoi Jair (76) n-a prins ținta cu un șut din interiorul careului, la care centralul Radu Petrescu nu a vazit cornerul, iar Ișfan (83), scăpat singur spre poarta adversă, a trimis direct pe direcția lui Sava!
Și a venit minutul 90+4, atunci când, la o minge lungă aruncată spre careul ploieștean, Michael l-a îmbrâncit pe Papp, aflat în săritură, suficient cât să-l scoată de pe traiectorie, a continuat faza și i-a pasat în fața porții lui Deac, cel care, venit fără marcaj, a îndeplinit o simplă formalitate. Nimic neregulamentar, a decis Radu Petrescu, cu aprobarea venită din camera VAR și, astfel, CFR-ul a câștigat când nu ar mai fi sperat, sau, la fel de bine s-ar putea spune, Petrolul a pierdut total nemeritat!
Rămânem cu 31 de puncte în clasament, pe locul 9 și după această rundă, iar în etapa viitoare vom merge la Sibiu, pentru meciul de duminică cu Hermannstadt (ora 18.15), unul ce poate da un răspuns mult mai clar în ceea ce privește lupta pentru play-off.
Foto: Răzvan Păsărică
FC Petrolul – CFR Cluj 1-2 (1-0)
Marcatori: Irobiso (23)/Keita (52), Deac (90+4).
FC Petrolul: Zima – Doua, Papp, Meijers, Huja, Țicu (cpt) – Musi (74 D. Radu), Seto (74 Diomande), Jair, Grozav (63 Hanca) – Irobiso (63 Isfan). Antrenor: Florin Pîrvu.
CFR Cluj: Sava – Manea, Boben, Ilie, Mamic (64 Mogoș) – Muhar, Keita, Tachtsidis (64 El Kaddouri) – Deac (cpt), Bîrligea (55 Michel), Otele (82 R. Filip). Antrenor: Adrian Mutu.
Cartonașe galbene: Irobiso (36), Huja (62), Doua (83), Hanca (90+5)/Mamic (58), El Kaddouri (89).
Au arbitrat: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu și Mihai Marica.
Rezervă: Cătălin Găman.
Arbitru VAR: Marcel Bîrsan. Arbitru AVAR: Claudiu Marcu.
Observatori: Irina Mârț și Marin Barbu.