Câștigătoare detașate ale seriei, sezonul trecut, CS Blejoi și CSO Plopeni sunt departe de forma și valoarea arătată în 2023. Doar echipa din Blejoi a mai reușit calificarea în play-off, dar, fără suspendaţii Robert Tudor, Dragoş Mănescu şi Ionuţ Dima, la care se se adaugă mai vechea accidentare a lui Drăgoi, echipa lui Răzvan Vlad nu a reuşit un rezultat pozitiv, deşi a condus din secunda 9 cu 1-0 si cu 2-1 din min. 43! Astfel, Blejoiul a pierdut duelul pentru poziția secundă ”intermediară”, cu Popești Leordeni, având însă șanse să recupereze acest loc, în play-off, deși, clar, anul 2024 a început prost, cu doar un punct obținut din 9 posibile, pentru blejoieni!
Să ”reamintim” performanța lui Ionuț Tolea, care a reușit probabil cel mai rapid gol al acestui sezon, reușita sa venind la câteva secunde de la startul partidei, una care a arătat bine, pentru gazde, în prima repriză, dar foarte rău, în partea a doua, când oaspeții s-au impus.

Meciuri echilibrate
Și celelalte echipe prahovene au avut parte de jocuri echilibrate, CSO Plopeni reușind un succes important, cu Aro, cele trei puncte venind prin reușita lui Minea, de la 11 metri, golul – unicul al partidei, aducând prima victorie din 2024 pentru plopenari. Și Breaza se descurcă bine, tot mai bine, arătând că are speranțe la salavarea de la retrogradae, după încă un rezultat bun, 1-1 cu Dunărea Giurgiu, într-un meci dominat clar de prahoveni, care au irosit multe ocazii, într-un joc în care, mai bine de junmătate din timp, l-au disputant cu un om în plus pe teren.
Din păcate, deși a condus cu 2-0 la pauză, CS Păulești a pierdut la Pucioasa, scor 3-2, prahovenii acuzând vehement arbitrajul centralului Gabriel Oprea (Călărași).

CS Blejoi – SC Popeşti Leordeni 2-3 (2-1)
Marcatori: Tolea (1,43)/Motroc (9), Purice (55), Boiangiu (67)
CS Blejoi: Bălănică – Răducea, Giuroiu (cpt), Pătraşcu, Şerban – Cr. Ionescu (72 Şchiopu), Ov. Costache (83 A Dinu), Brăilă, Tolea (72 Popenciu) – Bălaşa (83 M. Tudor), Lambru. Antrenor: Răzvan Vlad
SC Popesti-Leordeni: Voican (46 Păduraru) – Florea, Motroc, Leafu, Boiangiu – Purice, Apostol (cpt) – Anghel (58 Catrina), Tangulea (46 Al. Gheorghe), Burnaz (90+2 Abăluţă) – Stoian (58 Vlada). Antrenor: Andrei Cristea.
Avertismente: Şerban (55), Giuroiu (64), Răducea (90+5)/Al. Gheorghe (60), Purice (63), Burnaz (76), A. Cristea (antrenor – 90)
Arbitri: Cristian Vȃrgolici (Brăila) – Răzvan-Ştefan Marin (Bucureşti), Răzvan Bedreaga (Galaţi)
Observator pentru arbitri: Eduard Dumitrescu (Piteşti)
Delegat de joc: Dragoş Ionescu (Bucureşti)

Liga 3, Seria 4, etapa 18
FC Pucioasa – CS Păuleşti 3-2
Tiberiu Calofir (70, 77), Narcis Marina (89 – penalty) / Adrian Vintilă (26, 39)
CS Dinamo Bucureşti – Flacăra Moreni 1-0
Mihăiță Năstase (24)
Tricolorul Breaza – Dunărea Giurgiu 1-1
Cristian Negotei (penalty) / Cătălin Bălțat (10 penalti)
CSO Plopeni – Aro Muscelul Câmpulung Muscel 1-0
Bogdan Minea (16 – penalty)
CS Blejoi – SC Popeşti Leordeni 2-3
Cătălin Tolea (1, 43) / Vlad Motroc (8), Andrei Purice (55), Leonard Boiangiu (67)

Dueluri cu repetiție
În fiecare serie se va disputa un play-off (între primele patru clasate) și un play-out (între celelalte șase echipe).Play-off-ul se va juca în format ­tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4). Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6). Locul din clasament final al sezonului regular va da ordinea în tabela Berger corespunzătoare play-off-ului/ play-out-ului (ex. locul 1 în sezon este poziția 1 în play-off, locul 5 în sezon este poziția 1 în play-out ș.a.m.d.).
În faza finală, faza barajelor, vor participa doar echipe din play-off, 20 în total – primele două clasate în play-off-ul fiecărei serii. Se vor disputa două runde de baraj:
Runda semifinală – cele 20 de echipe vor fi împerecheate în 10 dueluri în dublă manșă, apoi, câștigătoarele vor disputa” finalele” pentru promovare în eșalonul secund.
Retrogradează ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament.
După cum se poate observa, multe dintre primele meciuri ale faze a doua a sezonului, pentru echipele prahovene, sunt identice cu ultimele jocuri din seonul regular! Astfel, CS Blejoi repetă duelul cu Popești Leordeni, în deplasare de această dată, Păuleștiul merge din nou la Pucioasa, iar CSO Plopeni are parte de același adversar ca în ultima rundă – Aro Câmpulung!