Școala Federală de Antrenori (SFA) a organizat Modulul 2 din cadrul licenței UEFA PRO. În cele două zile de curs, participanții au avut ocazia să discute cu un invitat special, Valeriu Nicola- expert în comunicare.
În prima zi au fost prezentate principalele concepte legate de comunicare și evoluția acesteia, în contextul schimbărilor din fotbal și sport în general. Au fost discutate metode alternative de antrenament și posibile legături dintre fotbal și alte sporturi, precum baschet, hochei, înot, fotbal american și baseball. S-au discutat instrumentele cheie ale comunicării și rolul lor în dezvoltarea, deciziile și rezultatele unui antrenor de succes.
La finalul modulului, cursanții au oferit feedback, provocați de situațiile de rol care i-aU scos din zona de confort, dar și doritori de a aprofunda mai multe subiecte ­despre comunicarea interpersonală, leadership, gestionarea ­stresului și managementul riscului în ­viitoarele module. Pe lista cursanților se află și antrenorul ­”interimar” al ­Petrolului, Florin Stângă, cel care a debutat ca principal pe banca lupilor cu un succes extrem de important, 1-0 cu CSU Craiova.