• Având în vedere zilele libere la nivel național, din perioada 1– 6 mai a.c., TCE Ploiești a anunțat că transportul public local de persoane din oraș va fi asigurat în conformitate cu programul desfășurat în zi de duminică. ”Precizam că traseele 1, 2, 22/22 barat, 401 și 402 vor avea orarele corelate cu programele marilor magazine din zonele deservite de aceste linii. De asemenea, având în vedere activitatea anunțată de către Centrul Comercial AFI PALACE, pentru ziua de 5 mai , când acesta este închis, traseele 401, Hipodrom – Afi Palace, respectiv 402, Lămâița – Afi Palace, vor fi suspendate în această zi”, a mai anunțat TCE Ploiești.
• Și Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești va avea program special de funcționare în perioada 1 – 6 mai 2024. Astfel, pe data de 1 Mai 2024, Serviciul Stare Civilă va fi închis; pe 2 mai, 3 mai și 4 mai, între orele 9.00-12.00, va fi asigurată doar înregistrarea deceselor; pe 5 mai, va fi închis, iar pe 6 mai, între orele 9.00-12.00, va fi asigurată doar înregistrarea deceselor. Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanelor va fi închis în perioada 1-6 mai 2024.
• În perioada 1- 6 mai , la nivelul structurilor de pașapoarte, inclusiv în Prahova, nu se va desfășura activitatea de lucru cu publicul. În acest context, reprezentanții Direcției Generale de Pașapoarte au ținut să precizeze:”Recomandăm tuturor celor care intenționează să solicite eliberarea unui pașaport să își facă din timp programare prin intermediul platformei https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte/programari/harta și să se asigure că, în momentul depunerii cererii de pașaport, vor avea asupra lor toate documentele necesare”.
• Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și toate secțiile sale din județ, precum și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și secțiile sale din județ, în perioada 1-6 mai 2024 vor fi închise pentru vizitare.