Mijlocaşul ploieştean Laurenţiu Marinescu – aflat la final de contract cu Petrolul, de unde plecase de mai bine de două luni, renunţând la ultima parte a angajamentului său, este foarte aproape de a semna cu „coşmarul” galben-albaştrilor în sezonul trecut – FC Voluntari!
Fost elev al lui Florin Marin (actualul tehnician al ilfovenilor), încă din 2003, când Petrolul şi Astra fuzionau, cu „Flocea” pe banca tehnică, Marinescu a fost ofertat de Voluntari, fiind şanse mari ca părţile „să cadă la pace” şi fostul căpitan al Petrolului să treacă în „barca” grupării rămase în primul eşalon după un meci de baraj. Marinescu a fost coleg de echipă, la Petrolul şi Urziceni, şi cu actualul „manager” al echipei din Voluntari, Dinu Todoran, lucru care a reprezentat un alt atu în discuţiile privind viitoarea sa destinaţie, jucătorul având cel puţin încă o ofertă din Liga I.
În cariera sa, mijlocaşul central ofensiv de 31 de ani a jucat peste 10 sezoane în tricoul galben-albastru, o bună parte a carierei sale petrecând-o apărând culorile clubului în eşalonul secund! În Liga I, în afară de Petrolul şi Unirea Urziceni, acesta a fost scurte perioade la Steaua şi Universitatea Cluj, momentele maxime al carierei acestuia fiind o prezenţă în Naţionala României (într-un amical cu Turkmenistan, în 2012, când o selecţionată divizionară a efectuat un turneu în Antalya), precum şi câteva prezenţe în preliminariile Champions League, plus 15 minute jucate în Europa League, contra lui Liverpool, în „primăvara europeană” a anului 2010 pentru ialomiţeni, desfiinţaţi între timp!

Pecanha a semnat în prima ligă portugheză

Fost portar şi căpitan al Petrolului, Peterson Pecanha a părăsit România după câţiva ani de „experienţe” tipice ţării noastre, unele dintre ele mai degrabă neprofitabile, din punct de vedere financiar, Rapid şi echipa ploieşteană declarând insolvenţa, fapt care i-a produs „pagube” în contractele avute. Ajuns la 36 de ani, Pecanha a semnat cu Club Deportivo Feirense, club promovat în această vară în prima ligă portugheză, de pe locul 3 (profitând de faptul că echipa secundă a lui Porto nu a avut drept de promovare), el fiind prezentat deja la noua echipă.