Petrolul își păstrează poziția secundă și după etapa a 21-a a Ligii 1, lupii terminând vineri seară la egalitate, scor 1-1, confruntarea din deplasare cu Rapid. Gazdele au deschis scorul după o oră de joc, prin Săpunaru, dar bucuria alb-vișiniilor a durat foarte puțin, întrucât Teixeira a egalat trei minute mai târziu stabilind scorul final.

Mircea Rednic a anticipat perfect coordonatele derby-ului cu Rapid, prefațând un joc intens, agresiv, în care ambele formații vor evolua cu determinare, totul într-o atmosferă specifică Giuleștiului. Tehnicianul haitei a pregătit o tactică ce putea fi câștigătoare, cu baloane trimise în spatele apărării adverse, mizând pe viteza vârfului de conjunctură, Victor Astafei, dar și pe rigiditatea și nesiguranța cuplului de fundași centrali rapidiști. Cu Rok Kronaveter titularizat în premieră, Petrolul a avut prima mare ocazie de gol în minutul 10, când Astafei a dejucat bine pasul la ofsaid al defensivei adverse, dar șutul său în colțul lung s-a dus pe lângă poartă. Gazdele au replicat imediat prin Benson, al cărui șut s-a dus peste, și până spre finalul reprizei s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, trupa lui Cristi Pustai având câteva procente în plus la nivelul posesiei. În minutul 43, Astafei a alergat după un balon în adâncime, a fost împins în careu de către Joan Oriol și secerat de portarul Buchta, dar arbitrul Hațegan, asistentul Ghinguleac și adiționalul Rădulescu n-au considerat că trebuia acordat penalty.

În partea a doua, lupii au început mai bine, însă Rapid avea să deschidă scorul în urma unei greșeli de arbitraj. Fanchone a fost faultat evident, iar Hațegan a acordat un corner inexistent. Centrarea din corner a lui Josl a fost reluată cu capul în poartă de Săpunaru, căpitanul feroviarilor scăpând din marcajul lui Satli. Giuleștiul a explodat, dar fiesta s-a încheiat înainte de a începe cu adevărat. Trei minute mai târziu, Teixeira a inventat în stilu-i caracteristic un șut din întoarcere, balonul a lovit bara, dar, față de jocurile cu Steaua și CSMS Iași, de această dată s-a dus direct în poartă. Până la fluierul final nicio formație nu și-a mai asumat riscuri, chiar dacă Petrolul a dominat, pe fondul căderii fizice a giuleștenilor. S-a încheiat 1-1, la capătul unui meci intens, cu intrări tari, dar cu destul de puține faze de poartă. Haita își continuă astfel seria invincibilă din deplasare, care datează din primăvara anului trecut, și așteaptă cu interes întâlnirea de marți cu CS U Craiova. Mai ales că peluzele se vor redeschide, iar stadionul s-ar putea umple din nou. Ca pe vremuri!

Rapid – Petrolul 1-1

Marcatori: Săpunaru (60) / Teixeira (63)

Rapid: Buchta – Săpunaru (cpt), Borda, Cmovs, J. Oriol – Garai,Gecov – Coimbra, Pancu (58 Meulens), Josl (73 E. Oriol) – Benson (83 Alves). Antrenor: Cristi Pustai

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo (cpt), Ipsa, Fanchone – Vasilache (N’Koyi 63), Satli, Filip, Teixeira (90 Pastorini) – Kronaveter – Astafei (81 Peteleu). Antrenor: Mircea Rednic

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan (Arad) – arbitru; Miclos Nagy (Cluj), Andrei Ghinguleac (București) – asistenți; Lucian Rusandru (Sf. Gheorghe), George Rădulescu (Bragadiru) – adiționali; Bogdan Velicu (București) – rezervă.

fcpetrolul.ro