Luni-23 martie 2015, la ora 12,00, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova va avea loc o activitate ocazionata de Ziua Mondială a Apei, care se sarbatoreste anual pe 22 martie.
In cadrul evenimentului organizat de APM Prahova se vor prezenta cele mai bune videoclipuri/fotomontaje avand ca tema Ziua Mondiala a Apei, materiale realizate de elevii celor 13 scoli inscrise la cea de-a VII-a editie a proiectului-concurs de educatie ecologica pentru elevii prahoveni “Gandeste verde, gandeste curat!”
Deviza sub care se organizează în acest an activităţile dedicate Zilei Mondiale a Apei este: „Apa si dezvoltarea durabila”. Apa este o resursă epuizabilă şi vulnerabilă, esenţială pentru a susţine viaţa, dezvoltarea şi mediul înconjurător. Obiectivul Zilei Mondiale a Apei în acest an este concentrarea eforturilor oamenilor de pretutindeni către utilizarea, dezvoltarea şi protecţia resurselor de apă de o manieră echitabilă şi rezonabilă, respectiv către aplicarea conceptului de dezvoltare durabilă în domeniul gospodăririi apelor.
Desfăşurată pe întreaga Planetă, sub egida Naţiunilor Unite, această manifestare evidenţiază importanţa pe care o are apa în viaţa de zi cu zi. În 1992, Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare (UNCED), care a avut loc la Rio, în Brazilia, a recomandat desemnarea unei zile internaţionale pentru a celebra apa. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondială a Apei, iar de atunci aceasta a fost sărbătorită anual.
Perioada 2005-2015 a fost desemnata ca “Decada Internationala pentru Actiune – Apa pentru viata”, interval in care omenirea si-a propus “o concentrare mai activa asupra problemelor legate de apa, printr-o participare activa a tuturor cetatenilor.”