În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

În comuna Drajna, echipa pirotehnică a ISU Prahova a intervenit pentru asanarea a două cartușe de infanterie, cal. 7,62 mm.
Cartușele au fost depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

În municipiul Ploiești, str. Cameliei, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie în vărstă de 86 de ani cunoscută cu probleme medicale, din apartament la ambulanța SAJ Prahova.

În orașul Sinaia, str. Calea București, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare pentru salvarea unui animal (cățel) dintr-un canal tehnologic.

În municipiul Ploiești, str. Rudului, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare pentru asigurarea zonei la un accident rutier produs între două autoturisme. S-au efectuat manevrele specifice și s-a asigurat zona.

În comuna Blejoi – DN1A, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cu o autospecială de descarcerare pentru asigurarea zonei la un accident rutier produs între trei autoturisme.
S-au efectuat manevrele specifice și s-a asigurat zona.

În municipiul Ploiești, Aleea Brașovenilor, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie în vărstă de 78 de ani cunoscută cu probleme medicale, din apartament la ambulanța SAJ Prahova.

În comuna Iordăcheanu, sat Mocești, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 4 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spații deschise.

În municipiul Ploiești, DN1 – Centura de Vest, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cu o autospecială de descarcerare pentru asigurarea zonei la un accident rutier în urma căruia a rezultat avarierea unui autoturism.
S-au efectuat manevrele specifice și s-a asigurat zona.

În municipiul Câmpina, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o groapă de gunoi menajer.
Au ars aproximativ 100 kg de deșeuri menajere.
Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

În comuna Bărcănești, sat Tătărani, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru asigurarea zonei la un accident rutier în urma căruia a rezultat avarierea unui autoturism.
S-au efectuat manevrele specifice și s-a asigurat zona.

Echipajele SMURD au intervenit în 43 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.