Elevii din clubul „Liderii Mileniului Trei” (LMT) vor deveni din acest semestru traineri pentru colegii lor de liceu. În urma activităților din prima parte a anului școlar, 30 de tineri au fost selecționați pentru a deveni elevi traineri, iar pe parcursul celui de-al doilea semestru vor transmite către alți liceeni cunoștințele și abilitățile deprinse ca parte a programului.
În urma evenimentului de lansare organizat marți la Câmpina, elevi de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” vor susține traininguri pe subiecte care le vor fi de folos colegilor atât în viață, cât și în viitoarea carieră, dar care nu fac parte din programa clasică a școlilor, precum leadershipul, negocierea, managementul conflictelor și al diversității, spiritul civic și implicarea în comunitate sau inteligența emoțională.
Programul „TENARIS – LMT: Forța responsabilității speciale corporatiste” se desfășoară anual atât în Câmpina, cât și în Călărași și Zalău, celelalte comunități în care TenarisSilcotub are unități de producție și desfășoară proiecte de dezvoltare socială. Astfel, în total, peste 300 de elevi participă pe parcursul anului școlar la activități de educație non-formală. În primul semestru, 180 de elevi au participat la activități coordonate de profesori special instruiți; în a doua parte a anului școlar, 30 dintre ei vor trece la „catedră” și vor ajuta alți 120 de colegi să progreseze.
„De-a lungul carierei, am descoperit că e mai ușor să înveți decât să le împărtășești și altora ceea ce deja știi. Pe de altă parte, e un proces din care toți cei implicați câștigă: atât trainerul, cât și participanții. Sprijinim cluburile LMT fiindcă toți acești ani ne-au arătat că sunt un model de succes pentru dezvoltarea personală a tinerilor și un ajutor pentru aceștia în a-și defini propria identitate, drumul în viață și viitoarea carieră”, a declarat Dana Barbara, manager Resurse umane TenarisSilcotub.
A noua ediție a programului are ca temă chiar „2014-2015 – anul consacrării elevilor traineri TENARIS-LMT”. Transformarea elevilor în traineri pentru colegii lor a fost testată cu succes anul trecut, astfel încât de acum va deveni o regulă a cluburilor Liderii Mileniului Trei. „Ca trainer LMT, am avut parte de materiale interesante de predat, suport de curs foarte bine structurat, informație sintetizată și, nu în ultimul rând, de cursanți foarte bine pregătiți și deschiși către nou. Informația ne deschide calea către educația non-formală și ne oferă o direcție corectă în viață. Personal, apreciez implicarea TenarisSilcotub în viața orașelor unde compania s-a dezvoltat!”, spune Teodor Delaport, elev-trainer de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina.
„Am cunoscut oameni noi, am împărtășit ceea ce știu și la rândul meu am învățat – această experiență a fost una dintre cele mai benefice activități în care m-am implicat pe parcursul liceului. Îmi doresc ca, în continuare, cât mai mulți liceeni să aibă șansa de a se implica în acest program, să aibă șansa de a se dezvolta, ajutându-i în același timp pe alții”, îl completează Andrei Angelescu, elev-trainer la același liceu.
La ediția 2014 – 2015 a programului Liderii Mileniului Trei din acest an mai participă liceeni de la Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul „Danubius” și Colegiul Economic – Călărași, dar și de la Colegiul Național „Silvania”, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceele Tehnologice „Mihai Viteazul” și „Voievodul Gelu”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” – Zalău.
În cele 8 ediții anterioare, programul a inclus 1.314 elevi din Zalău, Călăraşi și Câmpina.