Michel Platini – al treilea mandat de preşedinte

Michel Platini a fost reales, marţi, în funcţia de preşedinte al UEFA, acesta fiind al treilea mandat în fruntea forului european pentru fostul internaţional francez. Cel de-al 39-lea congres al UEFA (care s-a desfăşurat la Viena) a însemnat şi câştigarea celui de-al treilea mandat de preşedinte pentru Michel Platini. În vârstă de 59 de ani, Platini a fost ales pentru prima dată la cârma UEFA în anul 2007. Platini a fost votat de cei 54 de membri ai forului european, iar mandatul său se întinde pe durata a patru ani. „Vă mulţumesc foarte mult! Vă mulţumesc pentru încredere şi susţinere. Acestea înseamnă mai mult decât vă imaginaţi pentru mine. Ştiu că mă pot baza pe voi şi voi ştiţi că vă puteţi baza pe mine”, a declarat Michel Platini.

Diego Simeone şi-a prelungit contractul cu Atletico Madrid

Presa spaniolă a anunţat prelungirea înţelegerii dintre Diego Simeone şi Atletico Madrid, antrenorul argentinian semnând un contract valabil până în 2020. În vârstă de 44 de ani, Simeone a sosit la Atletico Madrid în decembrie 2011, iar de atunci a câştigat alături de formaţia de pe „Vicente Calderon” titlul în sezonul 2013-2014, Cupa Spaniei în 2012-2013, Supercupa Spaniei (2014), Europa League (2011-2012) şi Supercupa Europei (2012). Simeone a fost şi jucător al celor de la Atletico Madrid, între 1994 şi 1997 şi în intervalul 2003-2005. În acest sezon, Atletico Madrid s-a calificat în sferturile Champions League, fază a competiţiei unde se va duela cu Real Madrid.

Fratele lui Lewis Hamilton, primul pilot cu dizabilităţi din BTCC

Fratele pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton, Nicolas, va fi primul şofer cu dizabilităţi care va concura în Campionatul Britanic de Turisme (BTCC), el urmând să ia startul la cinci dintre cele zece etape ale competiţiei. Tânărul de 22 de ani suferă de o boală neurologică, paralizie cerebrală, care afectează mişcarea şi coordonarea.
Problema neurologică apare în cazul în care creierul se dezvoltă anormal sau este deteriorat înainte, în timpul sau la scurt timp după naştere. Principalele simptome ale paraliziei cerebrale devin evidente în primii trei ani de viaţă ai copilului. Simptomele constau în rigiditate musculară sau stare de leşin, slăbiciune musculară, mişcările corpului sunt aleatorii şi necontrolate, probleme de echilibru şi coordonare. Nicolas Hamilton a concurat în sezoanele 2011 şi 2012 în Cupa Renault Clio. „Sunt incredibil de încântat că voi concura în BTCC pentru AmD Tuning. BTCC este cea mai importantă competiţie motorizată din Regatul Unit, iar această ocazie reprezintă cea mai mare provocare a carierei mele. Voi avea multe de învăţat, iar aşteptările mele sunt acelea de a progresa ca şofer. În timp ce urmăresc să devin un şofer mai bun, vreau să-i inspir pe alţii să depună eforturi pentru a-şi atinge propriile scopuri, indiferent de situaţia lor în viaţă”, a declarat Nicolas Hamilton.
El va lua startul la etapele de la Croft Circuit (27-28 iunie), Snetterton (8-9 august), Rockingham (5-6 septembrie), Silverstone (26-27 septembrie) şi Brands Hatch (10-11 octombrie) pe o maşină Audi S3.