FCSB – Petrolul Ploieşti 3-1 (2-0)

Stadion: ”Naţional Arena”, Bucureşti. Spectatori: circa 15.000. Au marcat: Ad. Popa (21), Iancu (31), Tănase (68)/Ipsa (70).
Steaua: Cojocaru – Papp, Varela, Toşca, Guilherme –
Breeveld, Prepeliţă – Ad. Popa (L. Filip 89), Iancu (73 Stanciu), Tănase (cpt) – Ţucudean (71 Rusescu). Antrenor: Costel Gâlcă.
Petrolul: Pecanha – Alcenat (79 Peteleu), Satli, Ipsa,
Fanchone – De Lucas – Vasilache (46 I. Filip), Astafei, Kronaveter (46 Tchite), Teixeira – Tamuz. Antrenor: Mircea Rednic.
Avertismete: Papp (66)/Teixeira (48), Astafei (56).
Arbitri: George Găman (Craiova) – Radu Ghinguleac
(Bucureşti) şi Ciprian Danşa (Oradea). Arbitri adiţionali: Robert Dumitru (Sf. Gheorghe) şi Iulian Călin (Ştefăneşti, Argeş). Arbitru de rezervă: Sebastian Stoianov (Constanţa).
Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu, pentru arbitraj) şi Octavian Goga (Braşov, pentru organizare).
Jucătorul meciului: Adi Popa (FCSB).

Petrolul a pierdut, aseară, cu scorul de 3-1 manşa retur cu FCSB, din semifinalele Cupei României, la capătul unui meci în care nu poate invoca nici ghinionul, nici prestaţia arbitrilor, ci doar propria neinspiraţie.
”Găzarii” au început timid şi fricos jocul cu FCSB, şi deşi aveau nevoie să marcheze pentru a spera la calificare, în primele 45 de minute nu au tras decât un singur şut pe poartă, prin Tamuz. Au primit, în schimb, două goluri până la pauză şi misiunea ”galben-albaştrilor” a devenit aproape imposibilă, Adi Popa (21) şi Iancu (31) învingându-l pe Pecanha – centrul defensivei fiind călcâiul lui Ahile. Rednic a fost şi mai puţin inspirat când a ales primul „11”, mijlocaşii centrali, Kronaveter şi De Lucas, nu au avut omogenitatea necesară pentru a susţine jocul, în timp ce Vasilache şi Texeira nu s-au văzut. Spre dezamăgirea celor peste 2.000 de suporteri ploieşteni ajunşi pe Naţional Arena, Petrolul nu a dat impresia că poate să joace finala, la pauză tehnicianul ”găzarilor” dându-şi seama că ar trebui altceva, astfel că i-a trimis în teren pe Filip şi Tchite.
Partea secundă a fost mai antrenantă, măcar prin prisma faptului că Petrolul a contat, şi ea, un pic mai mult în joc. FCSB şi-a permis ”fiţe şi călcâie”, a făcut 3-0 prin Tănase (68), care a profitat de cel mai slab meci făcut de Alcenat în tricoul petrolist. Scorul de neprezentare a fost însă, contrazis, de reuşita lui Ipsa (70), după un corner, dar a fost doar o tresărire de orgoliu, într-o mare de incertitudine şi greşeli personale. Petrolul iese din Cupa României înainte de finală, visul ”salvării” sezonului fiind spulberat aseară, în Capitală.