În perioada 05 – 13 septembrie a.c., la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, va avea loc examenul de admitere, conform graficului care va fi stabilit de către Comisia de admitere a şcolii.
Absolvenţii de liceu, cu vârsta maximă de 27 de ani, se pot înscrie şi concura pe un număr de 125 de locuri, din care 2 locuri pentru romi, în specialităţile maiştri militari auto şi subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă.
Instituţie de învăţământ militar postliceal, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti deţine, potrivit specificului celor două calificări profesionale: subofiţer de pompieri şi protecţie civilă, respectiv maistru militar auto, o logistică de pregătire teoretică şi practică modernă şi adaptată cerinţelor în domeniu, ce permite pregătirea, pe parcursul celor 2 ani de studii, a capacităţilor specifice profesiei.
Recrutarea candidaţilor se asigură de către structurile de resurse umane ale inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, strict în raport cu domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului.
Graficul admiterii, datele de prezentare valoarea taxei de înscriere, etapele şi probele de concurs vor fi publicate la adresa web a instituţiei – www.scoaladepompieri.ro