După cum anunță meteorologii, in week-end, la Sinaia, vom avea parte de vreme de plimbare, numai bunムpentru deschiderea sezonului de vară a Târgului cu Bunătăti. De vineri, 1 mai, pânăƒduminică, 3 mai, ne veți găsi în Parcul D. Ghica, unde veți putea degusta preparate naturale romnesti și internaționale și veți putea admira obiectele meșteșugărești și handmade.

Sinăienii și turiștii vor găsi branză și specialităti din branzăƒde oaie și vacă din zona Fundată și Bran, păstrăv de la Palanga (Bacău), dar nu oricum ci afumat în cetină de brad sau zacuscă și cârnați de păstrăv, sucuri naturale din mere și cun strop de sfeclă de la Voinesti, compoturi, siropuri, zacuscă și specilitati de tarhon și sfeclă în oțet, de pe dealurile Uilei, din Mureș și șerbeturi și dulcețuri de la Mănăstirea Văratec. Turta dulce pictată manual, covrigii argeșeni, ciocolata de casă arădeană, baclavalele turcești sunt doar câteva dintre dulcegăriile pe care le veți găsi la sinaia. cei care sunt interesați de plante medicinale și leacuri din bătrâni, vor găsi la standurile bihorenilor și băcăuanilor ceaiuri, tincturi și pernuțe aromate din plante. In târg veți descoperi mult mai multe bunătăți decât v-am prezentat, și, mai mult decât atât, în zona artiștilor handmade și a meșterilor populari, veți avea de admirat și bineînțeles, de cumpărat, bijuterii din pietre semiprețioase, lut polimeric și pâslă sau care au integrate mecanisme de ceasuri, cutii de bijuterii, decorațiuni de perete, obiecte de decor la care s-a folosit levănțica, tapiserii și ii tradiționale, genți din piele și pâslă. Doamnele vor putea afla mai multe informații despre argila albastră de Râciu, cu efecte antiseptice, antibacteriologice, antimicotice și antiinflamatorii, cu deosebite calităti cosmetice.

După un tur al târgului, sigur veți găsi ceva de cumpărat din preparatele gustoase ale producătorilor sau din minunățiile făcute cu drag și pricepere de către meșteri populari și artiști handmade. Și dacă veniți însoțiți de copii, la Atelierele GRATUITE “ Pasiuni și meșteșuguri”“ vor fi invățați și ajutați să creeze obiecte din materiale tradiționale sau neconvenționale, pe care le vor putea lua acasă. Vor putea lucra semne de carte la gherghef, din lână colorată sau mărgele la război, vor putea picta pe forme din ipsos sau crea felicitări, flori din serveretele, stema orașului Sinaia, tablouri cu șervețele, ghivece pentru flori ornaméntate tot cu servetele, iar cei mai mici dintre copii vor avea la dispoziție planșe de colorat și pictat.

Program Atelierele GRATUITE “ Pasiuni și meșteșuguri “:
Vineri (1 mai) -sâmbătă (2 mai): 10.00 – 15.00
Duminică(3 mai) : 10.00 -12.00