Pe Valea Prahovei – petreceri tradiţionale în aer liber, cu grătare şi foc de tabără

A.M.

Agenţiile de turism prahovene mai au pachete turistice disponibile pentru minivacanţa de 1 Mai, aşa că aceia care se decid abia în aceste zile unde vor pleca vor avea de unde alege. Agenţiile au oferte atât pentru aceia care doresc sejururi în staţiunile turistice româneşti, cât şi pentru cei care preferă destinaţii externe.
De exemplu, la Sinaia, un hotel de patru stele oferă, pentru 380 lei de persoană, trei nopţi de cazare şi mic dejun, o cină românească şi foc de tabără pe 1 Mai, acces gratuit la fitness, saună, jacuzzi, acces la internet, cameră de joacă pentru copii şi alte facilităţi. La un hotel de patru stele din aceeaşi staţiune, sejurul de trei nopţi costă 440 lei de persoană. Turistul beneficiază de mic dejun cu bufet suedez, seară de karaoke pe 30 aprilie, cină în aer liber pe 1 Mai, cină cu program artistic pe 2 mai, acces la centru SPA. La un hotel de trei stele din Azuga, 125 euro de persoană costă sejurul de trei nopţi într-o cameră dublă. Turiştilor le vor fi pregătite, de 1 Mai, cina festivă tradiţională de primăvară cu grătar, foc de tabără şi muzică live, o petrecere şi acces la centrul SPA.
Turiştii care vor căuta pensiunile de pe Valea Prahovei vor putea achiziţiona şi sejururi mai ieftine, cu preţuri între 65 de lei şi 100 de lei de persoană pentru o noapte de cazare. Proprietarii acestor unităţi de cazare vin şi anul aceasta cu tot felul de atracţii, cum ar fi cine tradiţionale de 1 Mai cu preparate din carne gătite la grătar, foc de tabără, petreceri şi tombole. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, în weekendul 1-3 mai, gradul de ocupare al staţiunilor de pe Valea Prahovei va fi, în medie, de 60%.
Reprezentanţii câtorva agenţii de turism din Ploieşti cu care am stat de vorbă ne-au precizat că, aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi clienţi care vor pleca în vacanţa de 1 Mai au cumpărat sejururi pe litoralul românesc – în staţiuni precum Mamaia, Eforie Nord şi Eforie Sud, Vama Veche, Costineşti etc şi pe litoralul bulgăresc – în staţiuni precum Nisipurile de Aur, Albena, Balcic. În staţiunea Mamaia, de pildă, un loc în cameră dublă, la un hotel de două stele, costă între 49 de lei şi 90 de lei, la un hotel de trei stele – între 89 de lei şi 200 de lei, iar la un hotel de patru stele –între 125 de lei şi 655 de lei, în cazul celor mai multe hoteluri fiind inclus, pe lângă cazare, şi micul dejun.
Pe litoralul bulgăresc sejururile de trei zile, cu tarife accesibile, în weekendul 1-3 mai, costă între 30 de euro şi 125 de euro pe zi de persoană (sejur în sistem all inclusive). Reprezentanţii hotelurilor din ţara vecină îşi îmbie clienţii cu facilităţi precum accesul în centre spa de lux, la piscine interioare şi exterioare, săli de fitness, posibilitatea de a practica golf, echitaţie sau alte sporturi pe terenuri aflate în apropierea unor hoteluri sau de a opta pentru partide de pescuit pe mare cu yachtul.