Alex Călinoiu

O comisie de negocieri desemnată de Consiliul Local Ploieşti a avut, marţi, o întâlnire cu proprietarii unui corp de clădire din curtea Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, pentru care municipalitatea plăteşte de ani buni o chirie de aproape 7.000 de euro pe lună. Primăria Ploieşti intenţionează să achiziţioneze imobilul în care se află, în prezent, mai multe laboratoare ale unităţii de învăţământ.
„Corpul de clădire este deţinut de către o fundaţie, aceeaşi de la care noi am închiriat şi grădiniţa de pe strada Basarabi. Am făcut o evaluare a imobilului de la Colegiul «Cuza» şi am făcut o ofertă de cumpărare, dar la un preţ mai mic decât cel stabilit de evaluator”, ne-a declarat Cristian Ganea, preşedintele Comisiei de patrimoniu din cadrul Consiliului Local Ploieşti şi membru în cadrul comisiei speciale de negociere.
Autorităţile ploieştene au evitat să facă publică suma negociată, precizând că momentan aşteaptă un răspuns oficial din partea proprietarilor cu privire la preţul propus, înainte de iniţierea unui proiect de hotărâre prin care să se aprobe cumpărarea imobilului.