Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a calificat, luni, drept „neserioasă” solicitarea venită din partea liderului PNL, Klaus Iohannis, cu privire la modificarea datei la care urmează să fie organizate alegerile prezidenţiale.
Liviu Dragnea a explicat că hotărârea de guvern atacată de Klaus Iohannis este una „care se încadrează în prevederile legale”.

„Încercăm să vedem care sunt motivaţiile adevărate, pentru că, pe fond, este o scrisoare neserioasă. (…) Nouă ni se pare o cerere neserioasă pentru că este o hotărâre de guvern care se încadrează în prevederile legale, iar acestea spun că alegerile se pot organiza nu mai devreme de luna precedentă lunii în care se încheie mandatul preşedintelui. Nu văd de ce a cerut efectiv şi nu avem de gând să modificăm, pentru că sunt aceleaşi condiţii pentru oricare dintre candidaţii la prezidenţiale”, a spus Dragnea, înainte de o întâlnire cu liderii de organizaţii judeţene ale PSD.

Potrivit lui Dragnea, datele de 2 şi, respectiv, 16 noiembrie ar fi cele mai bune pentru a-i chema pe români la urne, iar alegerile vor fi organizate în mod corect.