Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit ieri, 15 ianuarie a.c., cu Meglena Kuneva, vicepremierul pentru afaceri europene şi instituţionale al Republicii Bulgaria.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre oportunitățile de investiții comune ale României și Bulgariei, dar și despre evoluția utilizării fondurilor europene de către cele două state.

„Misiunea noastră comună este să identificăm oportunitățile de investiții care susțin interesele ambelor țări, dezvoltarea economică a ambelor state. În acest sens, am agreat cu oficialul bulgar constituirea unui grup de lucru bilateral pentru a determina, în cel mai scurt timp, proiectele comune pe care să le susținem, inclusiv din perspectiva Planului de Investiții Junker. Am discutat deja despre identificarea de proiecte comune, în care să cooptăm mediul privat”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În timpul discuțiilor, vicepremierul Republicii Bulgaria a apreciat progresele semnificative înregistrate de România în absorbția fondurilor structurale și de coeziune. De asemenea, oficialul a precizat că Bulgaria a copiat modelul României prin înființarea unui minister coordonator al structurilor implicate în atragerea fondurilor europene.