Lupii au început cu zâmbetul pe buze primul cantonamentdin Antalya, conștienți că acumulările din această perioadă grea îi vor ajuta enorm în returul campionatului.

De astăzi, haita a început cu adevărat pregătirea, odată cu antrenamentul din această dimineață. După câteva zile de alergări ușoare și readaptare la efort, Mircea Rednic a programat o sesiune complexă, bazătă în cea mai mare parte pe posesie. Tehnicianul Petrolului și-a propus să evalueze lotul în cel mai scurt timp, dorindu-și,în paralel, ca elevii săi să se obișnuiască rapid cu metodele sale de lucru. Buna dispoziție nu lipsește, însă antrenorul galben-albaștrilor le-a cerut jucătorilor să fie receptivi la tot ce le cere, iar comenzile sale și ale staff-ului sunt respectate cu strictețe. Împărțiți în două echipe, petroliștii au executat mai multe exerciții de posesie, cu diferite teme, sesiunea încheindu-se cu un joc la 3 porți pe jumătatea terenului. Până atunci, cei 3 portari au lucrat sub comanda lui Cătălin Grigore, exercițiile specifice solicitându-i la maximum. Fiecare dintre jucători dorește să-l impresioneze încă de la început pe Rednic, iar jocurile din finalul antrenamentelor reprezintă, deocamdată, cel mai bun prilej, astfel că miuțele stârnesc pasiuni aprinse, completate cu execuții pe măsură.

Mesaj de la patronul Dan Capră

În această dimineață, patronul FC Petrolul, Dan Capră, i-a telefonat antrenorului Mircea Rednic, interesându-se de modul în care decurge pregătirea echipei în Antalya. Prin intermediul tehnicianului, Dan Capră le-a transmis jucătorilor să rămână uniți și încrezători, asigurându-i că, în cel mai scurt timp, toate problemele se vor rezolva favorabil. La rândul său, Rednic i-a confirmat că Petrolul beneficiază de cele mai bune condiții de antrenament și refacere în Lara, iar toată lumea este concentrată la ceea ce are de făcut. Mesajul patronului a ajuns la fotbaliști chiar înaintea ședinței de pregătire, când Rednic a ținut o scurtă ședință.

A început campionatul! Pe playstation

Seara, după cină, petroliștii se relaxează jucând fotbal pe playstation, cei mai mulți dintre ei fiind implicați într-un campionat ce a dubutat încă de joi seară, odată cu sosirea în Antalya. Filip, Astafei, Cobrea, Nepomuceno și Tamuz sunt dintre cei mai impătimiți, iar ”antrenorii” de ocazie manevrează consolele dând în același timp și indicații, agitându-se, dar cele mai haioase moment le reprezintă reacțiile vehemente la deciziile arbitrilor.

Alcenat sosește mâine seară

Fundașul dreapta al Petrolului va ajunge sâmbătă seară în Antalya, după ce a primit permisiunea conducerii de a veni direct în primul cantonament al iernii. La început, Alcenat va avea un program separat de pregătire, de readaptare la efort, și abia după aceea va intra la antrenamente alături de ceilalți colegi. Chiar și în aceste condiții, internaționalul haitian va atinge parametrii fizici optimi până vinerea viitoare, când se va disputa primul amical contra lui Neftci Baku.

fcpetrolul.ro