Mutu a spart gheața și a marcat o dublă în amicalul cu Sheriff Tiraspol, dar Petrolul a remizat, scor 2-2, duminică după-amiază în fața campioanei Moldovei, la capătului unui meci cu două reprize diametral opuse.
Strânși în jurul căpitanului Mutu, galben-albaștrii au strigat în cor înaintea partidei: ”Luptăm, luptăm, luptăm!”. Și chiar și-au respectat promisiunea în prima repriză. Disputat la baza Papillon Sport Center din Belek, amicalul împotriva moldovenilor de la Sheriff a început excelent pentru formația lui Cosmin Contra. La prima acțiune de atac a meciului, în minutul 3, Alcenat a centrat de pe dreapta, portarul advers a scăpat mingea, iar Mutu, pe fază, a reluat cu capul în plasă. Prima reușită a Briliantului în tricoul Petrolului a declanșat un presing agresiv al ploieștenilor, care s-au instalat în jumătatea de teren a moldovenilor, și în minutul 19 și-au majorat diferența. Priso a trimis pe jos, Zicu a lăsat inteligent pentru Mutu, iar acesta a înscris cu un șut plasat, fără speranțe pentru Stajila. Răniți în orgoliu, șerifii au profitat de singura greșeală de până atunci a defensivei petroliste și au marcat prin Luvannor, în minutul 30. Până la pauză, Morar a avut șansa de a restabili diferența de două goluri, dar mijlocașul stânga, scăpat singur, a preferat un șut în forță și a trimis peste poartă.
Repriza secundă a produs o metamorfoză nedorită în jocul găzarilor, elevii lui Contra intrând pe teren relaxați. Nici măcar bara lui Cadu, din minutul 51, sau ocazia mare a lui Isa, 11 minute mai târziu, nu le-au schimbat atitudinea. Meleul produs în minutul 70 a întrerupt meciul până când ambele formații s-au calmat, iar moldovenii au dovedit că au nervii mai tari și au egalat prin același Luvannor. Deși au încercat, lupii n-au mai reușit să se apropie periculos de careul campioanei din țara vecină, iar partida s-a încheiat la egalitate.
Petrolul rămâne, momentan, cu o singură victorie în perioada de pregătire din Antalya și se pregătește de ultimele două teste, cele în fața rușilor de la Kuban Krasnodar și Terek Grozny.
Petrolul – Sheriff 2-2
Marcatori: Mutu (3, 19) / Luvannor (30, 74)
Petrolul: Povilas – Alcenat, Geraldo, Manasse, Guilherme – Hoban, De Lucas – Priso, Zicu, Morar – Mutu (cpt)
În repriza secundă, ploieștenii au început în următoarea formulă: Povilas – Alcenat, Geraldo, Gerson, Guilherme – Mustivar, De Lucas – Achim, Zicu, Morar – Mutu. Au mai evoluat: Romario, Beța, Camara.
Sheriff: Stajila – Metoua, Samardzic, Melli (cpt), Paye – Ernandes, Stanojevic – Ricardinho, Cadu, Luvannor – Isa.
Declarații:
Laurențiu Roșu: ”A fost un amical util, noi am început mai bine și am reușit să marcăm de două ori prin Mutu, iar ei au redus din diferență după o greșeală a defensivei noastre. În partea a doua am făcut mai multe schimbări și, pe acest fond, Sheriff a egalat. Am avut momente bune de joc, am fost agresivi și am făcut un presing avansat în jumătatea adversă, dar am și făcut unele greșeli care ne-au costat. Mai avem două jocuri de pregătire, sperăm să jucăm din ce în ce mai bine și să și câștigăm.”
Haubert Guilherme: ”Am întâlnit, din nou, o echipă bună, și a fost un antrenament reușit. Ne bucurăm pentru Mutu că a marcat, asta așteptăm de la el, e un jucător cu mare experiență și un adevărat lider. Vom continua să ne pregătim, iar la ora primului meci oficial să fim în cea mai bună formă. Rezultatele din amicale sunt pe planul secund, pentru noi important este să ne atingem ceea ce ne-am propus în această perioadă – să avem cu toții minute jucate și să punem în practică ce facem la antrenamente.”

fcpetrolul.ro