TAXA AUTO de primă înmatriculare a fost introdusă de Guvern în luna aprilie 2008, fiind calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte. În ianuarie 2012 a intrat în vigoare o nouă taxă auto, înlocuind OUG nr. 50/2008 cu Legea nr.9/2012, care avea ca scop să facă taxa pe poluare conformă culegislaţia în vigoare.

„Hotărârea vizează TAXA AUTO care a fost stabilită în anul 2012, deci vorbim despre maşinile care au fost înmatriculate în 2012, până în martie 2013. Pentru taxa din 2013 încă nu s-a dat nicio hotărâre. Decizia este general obligatorie, conform Constituţiei României, art. 148, aliniat 2: hotărârile Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre Curtea Europeană de Justiţie sau CEDO, sunt obligatorii. Decizia nu mai este acum la interpretarea proprie a instanţelor din România”, a precizat avocatul Bogdan Marian Pavel pentru Cuget Liber

Potrivit acestuia, constănţenii care decid să solicite restituirea taxei achitate în perioada ianuarie 2012 – martie 2013, când a intrat în vigoare timbrul de mediu, ar putea să-şi obţină drepturile în câteva luni. Pentru demararea acţiunii au nevoie de dovada achitării taxei şi de actele maşinii.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .