Birourile din Kiev ale preşedintelui Viktor Ianukovici nu mai sunt păzite de gărzile de securitate, iar protestatarii par să deţină nestingheriţi controlul asupra birourilor preşedintelui din sediul Guvernului, potrivit corespondenţilor BBC de la Kiev.
Reporterul BBC la Kiev, Kevin Bishop, a relatat, sâmbătă, că a putut să ajungă nestingherit chiar în curtea clădirii prezidenţială care nu mai este păzită de gărzile de securitate.

La Kiev, sâmbătă dimineaţa, a doua zi după semnarea acordului între putere şi opoziţie, era linişte pe străzi, potrivit aceleiaşi surse. Protestatarii rămăseseră în fieful lor din Piaţa Independenţei, dar nu mai era agitaţie.

Unii dintre angajaţii Guvernului au venit dimineaţă la lucru, dar nicio gardă de securitate nu a putut fi văzută păzind clădirea prezidenţială. Informaţii neconfirmate încă arată că preşedintele Ianukovici ar fi părăsit Kievul. Ianukovici ar fi avut programată, sâmbătă, o vizită în oraşul Harkov, din nord-estul Ucrainei.

Potrivit agenţiilor de presă internaţionale, preşedintele Parlamentului ucrainean, Volodimir Rîbak, un apropiat al şefului statului, Viktor Ianukovici, şi-a dat demisia sâmbătă, după cum a anunţat vicepreşedintele forului legislativ în timpul unei şedinţe. Rîbak a demisionat după ce mai mulţi deputaţi ai Partidului Regiunilor, aflat la putere, au anunţat că părăsesc această formaţiune politică.