Chiar dacă prin unele zone a nins, zilele următoare iarna începe totuşi să piardă teren, iar primăvara nu este prea departe, potrivit meteorologului Gabriela Băncilă, de la România TV.

Ninsorile vor înceta în următoarele zile, în schimb, astazi, putem vorbi despre două anotimpuri: În estul ţării, în zona Moldovei, Dobrogea ninsorile continuă, în schimb, în jumătatea de vest a ţării, vremea are mai curând aspect de primăvară. Temperaturile sunt în creştere, soarele va domina cerul, iar la amiază, mercurul termometrelor va urca până la 12, chiar 13 grade Celsius în zona Banatului.

Masa de aer cald îşi va face simţită prezenţa în regiunile vestice şi va continua să pătrundă în zilele următoare, cuprinzând toate zonele ţării.

La sfârşitul săptămânii, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, în toate regiunile ţării, încadrându-se între 5 şi 15 grade Celsius, chiar şi 16-17 grade, în regiunile vestice.

După ninsorile slabe de astazi, prin unele zone, maine dimineaţa este posibil să mai fie câteva fulguieli, mai ales prin partea de est a ţării.

Sfârşitul săptămânii aduce destul de multe intervale cu soare, în special în regiunile intracarpatice, iar începând de vineri seară, norii se înmulţesc şi apar ploile, la început, în regiunile vestice şi sud-vestice, iar până luni se vor extinde treptat în majoritatea regiunilor ţării. La munte, temperaturile se menţin ridicate, dar va ploua.