Sambata, în jurul orei 10.00, polițiști din cadrul Secţiei nr. 1 Ploiești, împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab“, în timp executau serviciul de patrulare în zona Oborului din municipiul Ploieşti, au depistat un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Crăciunești, sat Foi, județul Mureș, care comercializa patru parfumuri, pentru care solicita diferite sume de bani.
Acesta a fost condus la sediul Secţiei de Poliție nr. 1 Ploiești, unde a declarat verbal că s-a deplasat în municipiul București, de unde a cumpărat mai multe parfumuri, venind cu ele în Oborul din municipiul Ploiești, cu intenția de a le comercializa, cunoscând că nu are acest drept, întrucât nu deține certificat eliberat de către firma producătoare pe teritoriul României.
Cele patru parfumuri au fost ridicate, în vederea confiscării, în cauză întocmindu-se dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă înregistrată sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii, conform art. 90, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secţiei nr. 1 Ploiești, pentru stabilirea situației de fapt.