Puii din sistemul industrializat din România cresc în aproximativ 40 de zile, însă sunt şi pui obţinuţi genetic sacrificaţi la 28 de zile. În gospodăriile româneşti un pui este tăiat cam la 90 de zile.

Specialiştii spun însă că acest lucru este normal şi că întreg procesul de creştere al păsărilor în sistem industrial a fost îndelung timp studiat şi îmbunătăţit pentru a ajunge la acest nivel de productivitate.

„Se folosesc aceste sisteme de creştere super intensivă pentru a se obţine preţurile convenabile. Aceşti pui crescuţi rapid conţin foarte multă apă, cu mai puţin fier, însă nu e un aliment care ar trebui ocolit. Decât să nu consumăm carne e bine să o consumăm şi pe asta”, a declarat Gheorghe Mencinicopschi la România TV.

Dacă puii care ies din ou în gospodăriile ţărăneşti sunt hrăniţi cu porumb, grâu sau orz, cei din ferme consumă aşa numitele „nutreţuri combinate”, gândite pentru a asigura aportul potrivit de proteine, energie sau de vitamine în alimentaţia lor. Acestea le asigură, totodată, creşterea accelerată, spun cei care lucrează în domeniu.