La 37 de ani, tehnicianul Petrolului, Cosmin Contra, a devenit cel mai tânăr antrenor din România care şi-a trecut în palmares Cupa României! „Guriţă” scade astfel „recordul” de tinereţe la acest capitol, deţinut până acum de Răzvan Lucescu!
Contra a fost un fotbalist „urmărit de ghinion” în finalele desfăşurate de-a lungul carierei sale de jucător, pierzând trei trofee!
Acum, suspendat fiind, a luat loc pe un scaun în spatele băncii de rezerve a echipei sale, colaborând, pe tot parcursul meciului, cu managerul sportiv al echipei, Cristi Vlad, care a transmis în teren mesajele tehnicianului.
La final, „Guriţă” – care ieri a plecat, cu familia, la reşedinţa din Spania – a fost săltat pe braţe de elevii săi şi „îmbăiat” în repetate rânduri, cu şampanie sau bere, acesta fiind alergat, la propriu, pe gazon, după finalul partidei, pentru a fi prins şi „botezat” după primul trofeu din cariera sa de antrenor.

2013 fabulos

Fostul internaţional a reuşit un an 2013 perfect, până acum, depăşind recordul de invincibilitate anterior, care data din 1966, al Petrolului. Cu Contra la timonă, „lupii” nu au pierdut niciun joc în 2013, indiferent că a fost vorba despre campionat sau de cupă, Petrolul ajungând pe podium după 47 de ani şi cucerind un trofeu – Cupa, după 18 ani!
Cosmin mai are un an de contract cu gruparea ploieşteană!

Finală de 160.000 de euro

Federaţia Română de Fotbal, organizatoarea meciului de pe „Naţional Arena”, a anunţat că a cheltuit circa 160.000 de euro pentru organizarea acestui eveniment, doar chiria şi costurile strict de organizare ale unei astfel de partide fiind cifrate la circa 100.000 de euro. „Dacă se ajunge la un număr de 30.000 de spectatori, este un succes financiar, se poate spune” – a anunţat Mircea Sandu, înaintea finalei, cifra biletelor vândute la acest eveniment fiind foarte apropiată de acest prag (29.343).

Hamutovski a ratat serbarea

Petrolul are, în acest moment, cel puţin doi jucători care se află la final de contract, primul fiind francezul Sauvadet, care nu a jucat în finală, fiind accidentat, iar al doilea, unul dintre eroii acestui joc – Vasily Hamutovski (foto 1 – stânga). „Tras pe tuşă” de circa 9 luni, jucătorul din Belarus a scăpat fără gol primit „făcându-l uitat”, la acest meci, pe titularul Bornescu.
Hamutovski nu a mai ajuns la Ploieşti, alături de colegi, pentru a celebra succesul, care poate fi ultimul al său, la Petrolul, acesta rămânând cu familia la Bucureşti. Un alt fotbalist care nu a mai ajuns la serbarea „întinsă” până la orele dimineţii a fost azerul Naziri, care a avut bilet de avion la câteva ore după finala în care el nu a prins lotul măcar.

Banii vin după vacanţă!

Petrolul urmează să primească, teoretic, 1 milion de euro de la autoritatea locală ploieşteană, după acest succes – câştigarea Cupei, bani care vor fi, exclusiv, destinaţi premierii jucătorilor. Potrivit unor surse oficiale, primele tranşe din bugetul local vor fi deblocate în circa două săptămâni, astfel că, la revenirea din vacanţă, banii ar putea intra în conturile jucătorilor. De amintit şi că echipa a fost vizitată, înaintea meciului, la hotelul din Bucureşti – unde era cazată, de edilul Ploieştiului, Iulian Bădescu, care a discutat cu jucătorii felul cum se vor acorda premierile din bugetul local.

Mulţumiri pentru autorităţi

Finala Cupei României a adus o bucurie imensă prahovenilor, care au „invadat” Capitala, cu greu fiind de crezut că o altă echipă românească din provincie va mai putea deplasa un asemenea număr de fani la un meci de fotbal, în alt oraş! Chiar dacă la Bucureşti au ajuns două trenuri, peste 40 de autocare şi peste 2000 de maşini mici, ticsite cu fanii echipei Petrolul, din fericire, incidentele au lipsit, astfel că evenimentul sportiv poate fi considerat un succes, din toate punctele de vedere. „Ţin să mulţumesc autorităţilor locale, Prefectului, Jandarmeriei şi Poliţiei, pentru sprijinul acordat şi pentru colaborarea avută. Nu am avut niciun fel de incident major, a fost un spectacol din care ploieştenii au numai amintiri frumoase şi le mulţumesc şi celor care au mers alături de noi în Bucureşti pentru felul cum s-au manifestat şi cum au încurajat echipa” – spune directorul executiv al clubului, Andi Crângu.
Oficialii Petrolului, împreună cu primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, s-au fotografiat, după finală, la „Naţional Arena” cu trofeul care, apoi, a fost „centrul” petrecerii!

Hoban şi Grozav au ajuns sub tricolor la 5 dimineaţa!

Reprofilat fundaş central, Ovidiu Hoban a suplinit perfect lipsa lui Geraldo, fiind printre remarcaţii partidei, jucătorul Petrolului având un moral foarte bun, după ce primise şi vestea convocării, în premieră, la echipa naţională de seniori, care mâine va juca un amical cu Trinidad Tobago, tot pe „Naţional Arena”.
Hoban a ajuns, alături de colegul său Gicu Grozav, în cantonamentul Naţionalei la ora 5 dimineaţa, drumul de la Ploieşti la Mogoşoaia făcându-l chiar cu autocarul decopertat închiriat de club, din Mamaia, pentru a plimba echipa pe străzile Ploieştiului.
Dacă Hoban s-a remarcat prin evoluţia sa excelentă în finală, colegul de Naţională, Gicu Grozav (foto 2 – centru), a ieşit în evidenţă prin „pacea definitivă” care a făcut-o cu galeria „lupilor”, acesta mergând în peluză – după ce a fost înlocuit – alături de miile de „găzari”.

Pagină realizată de Marian DIMA