„Până pe 10 iulie, vom vira în conturile echipei Petrolul suma de peste 1,2 milioane de euro”

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a ţinut să clarifice situaţia finanţării performanţei echipei Petrolul – potrivit hotărârilor Consiliului Local Ploieşti – şi a transmis, prin intermediul presei, o declaraţie oficială care să lămurească această problemă.

“Dat fiind că în ultima săptămână au apărut speculaţii cu privire la situaţia echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, consider necesar să fac următoarele precizări: Astăzi (n.n. – vineri), am avut o întâlnire cu acţionarul majoritar al FC Petrolul, domnul Daniel Capră. În cadrul acestei întâlniri, am stabilit modalitatea de achitare a sumelor stabilite prin hotărârea de Consiliul Local, pentru performanţele obţinute de către echipa noastră în sezonul 2012-2013. E vorba, desigur, de clasarea pe o poziţie care permite participarea în cupele europene şi de câştigarea Cupei României, o performanţă care i-a bucurat pe toţi ploieştenii, săptămâna trecută. Până la sfârşitul lunii iunie, printr-o hotărâre de Consiliu Local, va fi adoptat regulamentul prin care vor fi acordaţi banii, iar până pe 10 iulie, când sperăm să învingem echipa Steaua, în Supercupa României, vom vira în conturile echipei suma de peste 1,2 milioane de euro. Diferenţa de până la trei milioane de euro, cât a stabilit Consiliul Local prin hotărârea luată, va fi virată către FC Petrolul în mai multe tranşe, pe toată durata sezonului competiţional 2013-2014. Domnul Daniel Capră a fost de acord cu propunerea pe care i-am făcut-o, promiţând că, având în Primăria Ploieşti un partener solid, va menţine obiectivele de performanţă şi pentru sezonul următor.
Vreau să le mulţumesc ploieştenilor pentru sacrificiile pe care le-au făcut în ultimii ani, pentru sprijinirea sportului de performanţă. Avem un stadion cu care ne mândrim, avem o echipă al cărei nume de tradiţie le aparţine tuturor ploieştenilor şi avem cei mai frumoşi şi fideli suporteri din România. Pe cei care pun sub semnul întrebării capacitatea Primăriei Ploieşti de a realiza proiectele propuse îi asigur, pe această cale, că implicarea în susţinerea sportului de performanţă nu va afecta nici unul dintre obiectivele majore pe care le-am comunicat public: spitalul de copii, reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor, pasajul Mărăşeşti, Parcul municipal Vest, Sala Sporturilor Olimpia”.
V.S.