Dosarul in care Viorica Oniga este cercetata, in prezent, in stare de arest preventiv, a luat o alta turnura. Asta pentru ca a mai aparut un dosar privitor la un posibil conflict de interese.
Potrivit Ministerului Public, pe 17 iunie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatei Oniga Viorica pentru săvârşirea a două infracţiuni de conflict de interese. Aceasta este acuzată că, în calitate de preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulţi Prahova, pe 19 iunie 2008 şi 30 iunie 2008, a participat la luarea deciziei privind încadrarea în grad de handicap pentru Bănică Romulus Bujor şi Bănică Dardu, soţul şi respectiv fiul acesteia, semnând certificatele de încadrare în grad de handicap şi documentarele de evaluare medicală. Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, prin încadrarea lor în grad de handicap aceştia au beneficiat de indemnizaţie lunară şi buget complementar.
Primul termen al procesului în care Viorica Oniga a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese a fost programat pentru joi, la Curtea de Apel Ploieşti.
Pe de altă parte, astăzi, la Tribunalul Prahova a fost programată cererea de eliberare provizorie pe cauţiune depusă de fosta şefă a comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, însă o decizie în acest sens va fi luată mâine, pentru că judecătorii au dispus amânarea cauzei până la depunerea cauţiunii. Cuantumul cauțiunii este de 10.000 lei.