In etapa programata la finele saptamanii trecute, la nivelul ultimelor doua esaloane ale judetului nu au avut loc evenimente deosebite, ceea ce este un lucru imbucurator. Trei jocuri au atras insa atentia, dupa cum urmeaza:

Duelul de la Ciorani, sub privirele presedintelui CJ, Mircea Cosma

Un adevarat derbi al seriei Est din cadrul Ligii B Prahova s-a disputat la Ciorani, intre localnicii de la Vointa si echipa Gloria Plopu – care in vara a cedat locul de Liga A Prahova celor de la CSO Plopeni. Partida trebuia sa aiba loc la Plopu, dar din cauza suprafetei de joc proaste a gruparii conduse de Adrian Balanescu s-a jucat la Ciorani. Chiar si in aceste conditii, echipa considerata gazda s-a impus cu scorul de 1-0, printr-un gol reusit in secvenetele de final ale intalnirii, izbutit sub privirile presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma. In tribunele cochetei arene din Ciorani, inaugurata in vara, s-a mai aflat si fostul international petrolist Daniel Chirita, cel care recent a rupt colaborarea cu trupa de Liga A Prahova CSM Campina, iar pe banca tehnica, Dragos Mihalache, „Norman” debutand ca antrenor la echipa invinsa.

Nervi la Mehedinta

La nivelul Ligii C Prahova, seria Slanic, ar fi trebuit sa se intalneasca AS Mehedinta si Flacara Filipestii de Targ, dar pana la urma meciul nu s-a mai disputat. Motivul a fost legat de faptul ca oficialii echipei gazda au prezentat la joc mai multe legitimatii pe care scria AS Podenii Noi, si nu AS Mehedinta cum era normal. In aceste conditii, centralul ploiestean Andrei Moroita nu a permis intrarea pe teren a jucatorilor care aveau inscris in legitimatii numele echipei din Podenii Noi, spre nemultumirea localnicilor. Chiar daca sapte legitimatii corespundeau cerintelor, gazdele nu au vrut sa evolueze cu patru oameni mai putin, astfel ca meciul nu s-a mai disputat. Cazul va fi analizat in sedinta de astazi a Comisiei de Disciplina din cadrul AJF Prahova.
Livadea „a batut” Valeniul

Dupa ani buni de absenta, la Valeni s-a creat o echipa capabila sa castige seria secunda a fotbalului judetean si implicit sa acceada in esaloanul de elita judetean, printre jucatorii care evolueaza la echipa valenara fiind fostul prim-divizionar Vasile Voinea, Bebe Ionita – actualul magazioner al Petrolului, trecut si el prin fotbalul „superior”, portarul Cojanu, plus cei trei jucatori veniti de la Maneciu, fratii Savu – Flavius si Miodrag plus Cruceru. Totusi, in derbiul seriei Nord, trupa condusa de Mihai Sarbu nu a putut trece de Vointa Livadea, care s-a impus cu scorul de 1-0, gratie reusitei semnate de fostul atacant de Liga a III-a Constantin Opris (foto), in minutul 14. Si la Livadea, in afara lui Opris, sunt pe teren fosti jucatori cu state in divizii superioare, „veteranii” Nouras Nicorescu si Ion Cernica. Dificila partida a fost oficiata de divizionarul B Ionut Neagu, cel care s-a achitat perfect de sarcini, lupta pentru promovare anuntandu-se una foarte apriga in aceasta serie.
Cristi DAMIAN