Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12.30) nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore de fluenţă a traficului pe arterele principale din ţară. Semnalăm că pe DN6, în judeţul Timiş, circulaţia a revenit la normal. Amintim că, din cauza unui accident mortal în care au fost implicate un autotren şi un taximetru, între Chizătău şi Lugoj s-a circulat îngreunat, pe un fir alternativ, mai bine de o oră.
Informăm, de asemenea, că traficul rutier pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti este uşor îngreunat în zona kilometrul 50, unde în cursul zilei de astăzi, pe sensul spre Capitală, se execută lucrări de înlocuire a glisierelor mediane pe o porţiune de aproximativ 500 de metri. Din acest motiv, banda numărul 2 este restricţionată.
Şi pe tronsonul Timişoara – Arad al Autostrăzii A1, în zonele kilometrilor 504 şi 519, se circulă uşor îngreunat din cauza unor lucrări. Pe porţiunile în lucru, autovehiculele sunt deviate pe una sau două benzi ale sensului de deplasare, iar viteza este restricţionată la 80 km/h.
Pentru prevenirea accidentelor grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze în permanenţă cu o viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere. Nerespectarea acestei reguli a cauzat, în această dimineaţă, producerea a două accidente grave. Într-unul dintre evenimente, două persoane şi-au pierdut viaţa.